”Jeg er ikke god nok! Eller er jeg?”

Af Heidi Engedal. missionær

Har du nogensinde følt dig utilstrækkelig? Så er vi to… måske endda flere. Lad mig tage dig med til Papua Ny Guinea, hvor jeg for ti måneder siden landede som missionær – en rolle, jeg stadig forsøger at forstå mig selv i. Øen ligger øst for Indonesien og nord for Australien, og jeg kom herud med mine to børn og min mand, der leder en kristen skole i Mount Hagen. Vi arbejder for Mission Aviation Fellowship (MAF), en organisation, der bringer nødhjælp og håb til nogle af verdens mest isolerede steder.

Men lad mig være ærlig: Jeg har spekuleret på, om jeg overhovedet er god nok til det. For i mit hoved er en missionær selvfølgelig et levende bevis på Guds kærlighed, Jesu tilgivelse og Helligåndens nærvær. Dette lever jeg kun op til i små glimt. Jeg troede, at jeg var klar til opgaven i Papua Ny Guinea. Jeg havde boet i udlandet før og ser mig selv som stabil, positiv og eventyrlysten. Men intet kunne forberede mig på den overvældende følelse af mindreværd, tvivl og ensomhed, der ramte mig på missionsmarken.

Jeg følte mig utilstrækkelig – især når jeg sammenlignede mig selv med andre missionærer. De syntes at klare det hele bedre end mig. Jeg begyndte at tale med andre, der havde modet til at dele deres egne kampe. Og det gik op for mig, at de fleste føler sig sårbare og hudløse, når de træder ud af deres komfortzone og ind i noget ukendt. En dag, mens jeg scrollede på Instagram – ja, selv nutidens missionærer gør åbenbart det – stødte jeg på en sætning, der ramte mig:

“Når Gud lægger sit kald på dit hjerte, har han allerede taget højde for din dumhed.” Sikke en lettelse! Gud ved, at jeg er en tåbe og utilstrækkelig til opgaven, men han har sendt mig alligevel. Så må jeg altså være hans ansvar. Når jeg kaster mig ud over klippen, så kan jeg føle mig virkelig dum og bange. Men når jeg hænger der i luften, så kommer jeg til at holde utroligt meget af ham, der griber mig. Tak Jesus! Vi har forskellige klipper at springe fra. Nogle rejser til Papua Ny Guinea. En anden fortæller måske en kollega, at Jesus frelser.

Lad Guds kærlighed omfavne og gribe dig – uanset, hvor i verden du er. Så betyder dine evner mindre og Guds mægtighed mere. Som jeg har læst, at sangeren Alice Cooper har sagt: ”Lad mig sige dig én ting: Når Jesus åbner dine øjne, og du endelig opdager, hvem du er, og hvem han er, så er det en helt anden verden.”