Parlamentet i Wales afviser forslag om assisteret selvmord
Det walisiske parlament, Senedd, har afvist et forslag, der opfordrer England til at give den nødvendige tilladelse til at Wales må indføre assisteret selvmord. Afvisningen glæder ærkebiskoppen i Wales, skriver Premier Christian News.
Beføjelsen til at indføre assisteret selvmord er forbeholdt Westminster. Senedds beslutning antyder, at Wales’ parlamentsmedlemmer vil modsætte sig enhver ændring af loven om assisteret selvmord, når parlamentsmedlemmerne i Westminster skal stemme om spørgsmålet i slutningen af november. Hensigten med forslaget var at sikre, at uhelbredeligt syge mennesker kan vælge at afslutte deres liv.
Forslagsstillerne havde håbet på en overvældende støtte fra Senedd til parlamentsmedlem Kim Leadbeaters lovforslag om assisteret selvmord, som i øjeblikket behandles i Underhuset. Afstemningen i Senedd endte med 26 stemmer imod og 19 for forslaget. Modstanderne var fordelt blandt alle de større partier, herunder Labour, Liberal Democrats, Plaid Cymru og de konservative.
I en tale til premierministeren sagde pastor Andrew John: ”Jeg hilser afstemningen i Senedd velkommen, selvom den ikke er bindende. Jeg synes, det var en god indikation af, at man har lyttet til nogle af de bekymringer, som vi har registreret som biskopper i kirken i Wales og blandt vore romersk-katolske kolleger.Vi håber meget på, at det også vil blive noteret i Underhuset.” Catherine Robinson, der er talskvinde for Right To Life UK, sagde:
”Denne afstemning viser, at det walisiske parlament klart afviser, at Wales skal påtvinges assisteret selvmord fra Westminster, når mindre end en tredjedel af Senedd-medlemmerne stemmer for. Storbritannien skal prioritere en ordentligt finansieret palliativ pleje af høj kvalitet til dem, der nærmer sig afslutningen af deres liv, ikke assisteret selvmord.” Lovforslaget The Terminally Ill Adults (End of Life) Bill, om uhelbredeligt syge voksnes adgang til assisteret selvmord, blev formelt præsenteret for det britiske parlament i oktober og skal til høring og første afstemning i november.