IPSICC

Gospel Outreach i Indonesien

Hver aften gav mange respons på frelsesbudskabet under Lisbeth og Per Hyldgaards kampagne med Gospel Outreach i Indonesien. Foto: Gospel Outreach

Gospel Outreach havde i februar deres første missionstur til verdens største muslimske nation, når det kommer til befolkningstal. Indonesien har 281 millioner indbyggere, hvoraf 85% er muslimer, og resten er fordelt på kristne, animister, buddhister og hinduer.

Nogle områder af Indonesien har mere frihed og tolerance overfor kristne, mens det andre steder er decideret farligt åbenlyst at dele evangeliet.

Smuk nation

Befolkningen er generelt utroligt venligsindet og gæstfri. Det er en smuk nation bestående af omtrent 18.000 øer. Derfor er rejse med fly og båd også måden at komme rundt på. Det tog da også et helt rejsedøgn for Lisbeth og Per Hyldgaard at nå fra indrejseby til kampagneby. Det vil sige tre indenrigsflyvninger, hvoraf den længste tog fem timer. Det er et enormt land, spredt over store afstande og tidszoner.

Mange stammer tilbeder deres forfædres ånder. Her fremviser to kvinder deres landsbys stolthed: en 300 år gammel mumie. Foto: Gospel Outreach

Papua Ny Guinea

Kampagnebyerne var på øen Ny Guinea. Den anden del af denne verdens næststørste ø, er nationen Papua Ny Guinea. På Papua er en stor del af befolkningen Papuanere, mens det meste af den øvrige befolkning er indonesere. Her på øen er der stadig mange stammefolk, og indbyrdes mellem disse stammer kan der let opstå gnidninger og kontroverser, desværre ofte med død og ødelæggelse til følge.

Et godt eksempel er, at få uger før kampagnen var 400 mænd fra en stamme troppet op ved byen Wamenas hospital. Her gik de målrettet ind og slog en patient ihjel. Årsag: Han havde overfaldet én fra deres stamme og var i øvrigt indlagt med skader fra den batalje. Så han blev likvideret uden videre. På et andet tidspunkt kørte Lisbeth og Per forbi en stor, åben plads i byen. ”Det er her stammerne mødes, når de skal slås,” lød det fra guiden.

Tilbeder forfædrenes ånder

Den 300 år gamle mumificerede høvding blev opbevaret i soveværelset hos den nuværende høvding. Foto: Gospel Outreach

Selvom en del på Papua bekender sig som kristne, så er der stadig megen tilbedelse af forfædrenes ånder. Per Hyldgaard fortæller: ”Vi skulle ikke ret langt uden for Wamena by, før vi gjorde stop ved en stamme. Det var som at træde ind i en anden tidsalder, hvor det mest mindede om stenalderen. Ler- og stråhytter, ildsted som køkken, kvinder i bastskørter – og samtidig stod de med den nyeste smartphone. Her blev deres stolthed fundet frem: en 300 år gammel mumificeret høvding. Han blev tilbedt. Han blev opbevaret i soveværelset hos den nuværende høvding.”

Kampagner og møder

Kampagnen blev holdt indendørs, da det kan regne hver dag året rundt i Wamena. Den store kirkesal med plads til 500 var proppet, og desuden sad der 300 udenfor på plastikstole under presenninger. Sulten efter Guds ord var enorm. Efter frelsesbudskabet blev forkyndt fyldtes forbønsområdet med hundredvis af mennesker, der ønskede at omvende sig og have Jesus Kristus som deres frelser. Sådan var det hver aften.

Alvoren i budskabet

Kvinden havde haft to knuder på størrelse med en knytnæve i hver side. Efter forbøn er de væk. Foto: Gospel Outreach

Anden aften forkyndte Per Hyldgaard ud fra beretningen om ”Den rige mand og Lazarus”. Et alvorligt budskab om at tage den rette beslutning her i livet, om evigheden, frelse og fortabelse. Efterfølgende stod over 600 mennesker og bad om, at Jesus skulle blive deres frelser. Èn af dem, der stod der, var en mand i fyrrerne. Han var kendt af flere andre, og de fortalte, hvordan han efterfølgende virkelig var lettet i sit hjerte og utrolig glad for, at han havde givet sit liv til Jesus.

Han fortalte vidt og bredt referat fra prædikenen, ”for man ved aldrig, hvornår ens liv er slut”, som han sagde gentagne gange. Efter mødet kom han hjem og hyggede sig med familien, legede med børnene og – pludselig faldt han død om. To timer efter han havde sagt ja til Jesus. Det er jo selvfølgelig rigtigt sørgelig og hjerteskærende for hustru, børn og familie at miste sin ægtefælle og far så pludseligt. Samtidigt er der dog trøst i, at han fik gjort Jesus til sin frelser.

Det er altså et på gensyn og ikke et farvel midt i alle tårerne og spørgsmålene. Det sætter også alvoren i livet i relief for os alle. At mennesker må høre evangeliet, at livet er skrøbeligt, og valgene her i livet har evighedsperspektiv.

Efter en blodprop havde manden været lam i den ene side. Efter forbønnen kunne han gå helt normalt og let løfte sin ellers lamme højre arm op, mens han holdt en flaske vand. Foto: Gospel Outreach

Mirakler

Hver aften blev der også bedt for syge. Der var mange behov, og der var mange, der fik et helbredende møde med Gud. En del døve og hørehæmmede kom til at høre. Flere med cyster og knuder oplevede, disse forsvandt efter forbøn i Jesu navn. En mand, der efter en blodprop var blevet lam i halvdelen af kroppen, kunne gå helt normalt og let løfte sin ellers lamme højre arm op, mens han holdt en flaske vand.

Hans søn verificerede det hele. Forsamlingen eksploderede i glæde og begejstring. Mange, mange andre vidnesbyrd blev fortalt hver aften. Guds omsorg og lægedom forvandlede situationer.

Tilbage i 2026?

Gospel Outreach er allerede inviteret til Indonesien igen. Nationen har den profil som organisationen har som missions felt: Der er brug for flere menigheder, der er millioner af mennesker, der ikke har hørt evangeliet, og der synes at være en åbenhed for Guds Ord. Indonesien kommer sandsynligvis på Gospel Outreachs rejseprogram igen i 2026.