”Himlen er uden skærme og med candyfloss”
Foruden de fem film i serien ’Hvad tænker de andre om tro?’ tilbyder Danmarks Kirkelige Mediecenter materialer, der skal styrke den lokale indsats mod ensomhed hos børn.

Der er ingen teknologi i himlen, i stedet snakker man med hinanden, er udenfor og spiller bold. Og måske er der en candyfloss-maskine. Det er blot en flig af betragtningerne fra de børn, der medvirker i fem nye film om tro.
”Hvad sker der, når vi dør?” Det spørger 11-årige Liv om, og hun får både tankevækkende og inspirerende svar fra 20 andre på hendes alder i et nyt gratis undervisnings- og formidlingsprojekt ’Hvad tænker de andre om tro?’. De fem film er på ca. 15 min. og er beregnet til de 9-13-årige. De kan bruges af både skoler, kirker, familier og alle andre, der tør spørge for at sætte gang i samtalerne om, hvad vi egentlig går og tror på.
Udover filmene er der også et kort skriftligt materiale til hhv. skoler og kirker. I hver af de fem film besøger værten, Emilie Henriksen, et barn, der har ét spørgsmål, som barnet har tænkt særligt meget over, og som han/hun gerne vil høre andres svar på.

Findes Gud? og fire andre spørgsmål
Findes Gud?
Hvorfor beder man?
Har Gud skabt jorden?
Skal man gå i kirke for at tro?
Hvad sker der, når vi dør?
Sådan lyder de fem hovedspørgsmål, der foldes ud med masser af underspørgsmål som fx Hvordan ser Gud ud? Hvordan virker bøn? Og hvad laver man i himlen? Forestillingerne fra de 20 børn, der både er troende og ikke-troende, byder på julemandsskæg, ånd, magi, guldveje, små dyr i kisten, Big Bang, skærmfrihed, fodbold i himlen, sms’er direkte til Gud, flammer og fællesskab, oplyser Danmarks Kirkelige Mediecenter i en pressemeddelelse.
Hvorfor dette projekt?
Vi taler sjældent med hinanden om, hvad vi tror på, selvom de fleste af os har forestillinger og tanker om både livet efter døden, himlen, Gud, Skabelsen, bøn og kirke. Forskning viser, at jo bedre børn er til at sætte ord på det abstrakte: Det åndelige, religiøse og eksistentielle, des bedre bliver de til at tackle livet, når det er svært. Det gælder i øvrigt også unge og voksne. Med dette projekt åbnes samtalen i en tidlig alder og giver dermed børn en mulighed for at stå stærkere i livet senere hen. Læs mere på www.dkm.dk/tankeromtro
Hvem står bag?
’Hvad tænker de andre om tro?’ er produceret af Danmarks Kirkelige Mediecenter (DKM), der står bag en lang række gratis undervisnings- og formidlingsmaterialer om livets store spørgsmål, tro og eksistens. DKM er en nonprofit erhvervsdrivende fond og ikke forkyndende trods navnet. Produktionen er støttet af BorgFonden og en lang række Y’s Men klubber og menighedsråd. Man kan se filmene på dkm.dk/tankeromtro.
Snapper og Topper taler med børn om ensomhed
DKM tilbyder også materialer, som giver inspiration til, hvordan lokale ildsjæle kan gå sammen og skabe indsatser mod ensomhed blandt børn. Her kan man fx tag med tøjdyrene Snapper og Topper, når de taler med en masse børn og deres lærer om, hvad ensomhed er – og hvad vi kan gøre ved det. Materialerne kan fx være til hjælp for folk fra den lokale skole, forening, bibliotek, kirke, organisation etc., der går sammen for at sikre, at alle børn bliver inviteret indenfor i de lokale fællesskaber.
Det nye materiale om ensomhed er en videreudvikling af det store undervisnings- og formidlingsprojekt ’Ensomhed og fællesskab’, der er skabt i et samarbejde mellem Røde Kors og DKM.