Ny udgave af første bind i formidabel Lynn Austin-serie

Fik man ikke erhvervet sig Lynn Austins romanserie Konge Krønikerne, da den udkom i årene 2005-2015, har man nu chancen. Lohses forlag har netop udgivet første bind i en ny revideret oversættelse.

I Konge Krønikernes fem bind møder vi tre konger fra Kong Davids slægt: Akaz, Hizkija og Manasse. I bind 1 ’Guds Konger’ følger vi den desperate kong Akaz, der, presset af sine fjender og i håb om at vende krigslykken, ikke står tilbage for at ofre sine sønner til Molok. Kongesønnen Hizkija vokser op med en far, som har vendt sig fra Jahve, og landet lider under konsekvenserne. For en tid får Hizkijas’ gudsfrygtige morfar Zekarja mulighed for at oplære drengen i Guds lov.

Da Akaz sætter en stopper for denne kontakt, må Zekarja sætte sin lid til Gud og bede til, at det, der er sået i drengen, vil bære frugt den dag, Hizkija får kongemagten. Vi drages med ind i en virkelig spændende fortælling, og da det drejer sig om en måske knap så kendt epoke i Israels historie, er der gode chancer for, at spændingen holder hele vejen igennem.

Som altid ligger der en grundig research bag Lynn Austins romaner, hvilket giver en helstøbt læseoplevelse. Guds Konger leverer bibelsk funderet underholdning med masser af stof til eftertanke. Bind to planlægges udgivet til forår/sommeren 2025.

Lynn Austin: Guds Konger.
360 sider. 299,95 kr. Lohse