FC Udfordringen slår rekord og samler 31.000 kr. ind til gadebørn i Brasilien

FC Udfordringen afholder hvert år en auktion, hvor hele indtjeningen går til Show De Bola-projektet i Brasilien, som gennem fodbold arbejder for, at gadebørn holder sig fra stoffer og kriminalitet. I år formåede FC Udfordringen at sende 31.000 kr. afsted til Brasilien, hvilket er det højeste beløb, som klubben nogensinde har samlet ind ved den årlige auktion.

FC Udfordringen støtter hvert år Youth With A Missions projekt ’Show de Bola’ i Brasilien. Show de Bola når ud til børn og unge fra lokalsamfundet Santa Mônica, og er startet af en tidligere gadedreng. Foto: FC Udfordringen

FC Udfordringen er en lille fodboldklub i København, som holder til i Valby Idrætspark. Klubben har på nuværende tidspunkt tre syvmandshold på herresiden og ét syvmandshold på kvindesiden. Selvom FC Udfordringen tidligere har været en større klub med hele tre ellevemandshold på herresiden, formåede klubben alligevel at slå sin egen rekord ved dette års auktion, da der blev samlet flere penge ind end nogensinde før.

Den tidligere rekord blev sat i 2018, hvor klubbens medlemstal samt fodboldniveau var på sit højeste. Det var derfor en stor overraskelse, at FC Udfordringens medlemmer i år samlede et endnu højere beløb ind til fordel for Show De Bola-projektet.

Årlig aktion

Årets auktion i FC Udfordringen, hvor der bydes på mange forskellige indsamlede ting. Foto: FC Udfordringen

Det er klubbens medlemmer, som selv står for at indsamle ting, som der kan blive budt på til auktionen, ligesom det er klubbens medlemmer, som byder på tingene. Der bliver således hvert år budt på alt fra fodboldgrej og gavekort til forskellige virksomheder samt hjemmestrikkede sokker eller trøjenumre. I år blev retten til at spille i trøjen med nummer 9 bagpå, indtil næste års auktion, eksempelvis solgt for 1200 kr. Der er således tale om en sjov og humoristisk aften, hvor klubben samtidig sætter vigtige aftryk.

Hele indtjeningen fra auktionen går til Show de Bola-projektet, som giver brasilianske gadebørn en mulighed for at indgå i et fællesskab med sunde relationer. Der arbejdes dermed for, at børnene ikke ender i de forkerte gademiljøer. Pengene fra auktionen går til driften af projektet, herunder til materialer og transport til børnenes udebanekampe, ligesom pengene også går til, at de fattigste børnefamilier i nærområdet kan få mad på bordet.

I FC Udfordringen vil vi fortsætte med at støtte dette fantastiske projekt ved vores årlige auktion. Vi er stolte af, at vi som klub handler ud fra vores kristne værdigrundlag, og at vi kan gøre en forskel for andre, selvom vi blot er en lille fodboldklub i København.

Spillertilgang og gode resultater

FC Udfordringen havde en forrygende start på 2024, hvor der i foråret kom omkring 10 nye spillere til klubben på herresiden. Spillertilgangen er fortsat ind i efterårssæsonen, hvor der har været nye ansigter til samtlige træninger. Ud over stor spillertilgang på såvel kvinde- som herresiden er der ligeledes blevet leveret gode resultater på grønsværen. Herrernes førstehold rykkede i forårssæsonen op i række 3, og målsætningen er at rykke op igen i efterårssæsonen. Holdet vandt med hele 7-1 over Frem i efterårssæsonens åbningskamp.

Ligeledes vandt old boys-holdet suverænt deres række i foråret, og holdet er derfor at finde i mesterrækken i efterårssæsonen. Kvindeholdet formåede i foråret at blive oppe i række 1 til trods for, at truppen var ret smal. Efter sommerferien har kvindeholdet dog oplevet stor spillertilgang, og det bliver spændende at følge holdet henover efteråret.

Kristne værdier og plads til alle

FC Udfordringen bygger på et kristent værdigrundlag, og klubben ønsker at handle ud fra disse værdier. Udover den nævnte årlige auktion giver klubben 10 procent af kontingentbetalingen fra klubbens medlemmer til et velgørende formål i lokalmiljøet. I år går pengene til et projekt, der hedder ”Papmor”, som arbejder for, at udsatte børn skal føle sig set, elsket og fyldt op med håb for fremtiden.

Endvidere bliver der bedt en bøn før hver kamp i omklædningsrummet, før spillerne går på banen. I denne bøn bliver der blandt andet bedt for, at alle kampens involverede må holde sig skadesfrie. Desuden bedes der til, at Gud må være med hver enkelt person i den situation, som hver enkelt står i – også uden for banen. FC Udfordringen er en inkluderende klub, og der er plads til alle.

Der sættes således ikke krav til det enkelte medlems personlige tro, og omkring halvdelen af medlemmerne er ikke kirkevante. Gennem blandt andet fællesspisning en gang om måneden og andre sociale arrangementer sikres det, at der dannes et stærkt fællesskab på tværs af holdene. FC Udfordringen er således mere end blot en fodboldklub – det er en familie.

Skal du være med?

Både kvinde- og herreholdet træner hver tirsdag kl. 18:00 på banerne i Valby Idrætspark, og uanset om du spiller på kvinde- eller herreholdet, er der plads til alle. Uanset hvilket sportsligt niveau FC Udfordringen gennem årene har kunnet præstere på, har det vigtigste for klubben altid været det sociale samt værdi-grundlaget og at handle på dette. Du er mere end velkommen i klubben!


Fakta

FC Udfordringen er bygget på kristne idealer med fokus på fællesskab og social ansvarlighed. Fodboldklubben blev grundlagt i 2004 som den første lokalafdeling af Exercitus For Christ, der på daværende tidspunkt var en landsdækkende organisation fra 2001, som arrangerede ture til sommerfodboldstævner for unge kristne. I 2009 skiftede klubben navn til FC Udfordringen med en aftale om at klub og avis gensidigt skulle bakke hinanden op.