Refleksiv og nostalgisk elektropop

Diego Castellanos og Alastair Wilson er duoen bag det musikalske projekt Deep AL Brindle. Gutterne har lavet musik sammen i lidt over et halvt årti, og i al den tid har deres singler og EP’er, bestående hovedsageligt af instrumentale tracks, givet en smag af bandets talent. Med en blanding af livsglad energi og en dybfølt atmosfære, er debutalbummet Are You Nervous? en smuk kulmination af bandets forrige udskejelser.

Are you Nervous? er på mange måder et meget simpelt album, men samtidigt ganske komplekst. Selve flowet og lydbilledet, som albummet bygger op, glider meget let sammen. Det er dog på ingen måde en kritik, da det hele passer meget godt med den afslappede og dog fængende fremtoning som elektronisk pop ofte går efter. Deep AL Brindle skiller sig dog ud med de overraskende mange elementer, der bliver inkorporeret på en relativt kort spilletid. Selvom albummet kun varer lidt under 30 minutter, så vil man som aktiv lytter kunne finde genskin af både indie rock, eksperimentelle elektroniske indspark, og en meget umiskendelig 80’er pop-vibe. En af denne anmelders favoritter er det instrumentale track “Festivals”, som på en måde indkapsler stemningen af at være på en lun sommerfestival helt perfekt, uden at miste den intimitet, som ofte definerer bandets lyd.

Teksterne på albummet er ikke de mest hårdtslående åbenbaringer. Men hvis du lytter til Deep AL Brindle, gør du det heller ikke for at blive udfordret hverken filosofisk eller spirituelt. Men hvis du kan sætte pris på følelsesladet og metaforfyldt introspektion, så er du kommet til det rette sted. Bandets tidligere sange har altid haft meget fokus på at opbygge denne kontemplative stemning gennem ren instrumentation. Det er dog skønt at få bekræftet på sange som “Nervous” og “Dreaming”, at bandet også kan opbygge denne atmosfære gennem ord.

Alt i alt er Are You Nervous? et imponerende debutalbum, der balancerer mellem det enkle og det komplekse. Deep AL Brindle formår at skabe en dybt personlig og introspektiv lydoplevelse, der både kan få dig til at danse og tænke. Albummet er bestemt værd at lytte til.

Kunstner: Deep AL Brindle
Titel: Are You Nervous?
Genre: Indie Rock/Elektropop
Download: itunes.dk – Pris: 69,00 kr.