Ny bevilling sikrer fortsat hjælp til udsatte familier
19 familienetværk, som Blå Kors Danmark driver i partnerskab med lokale kirker, har fået penge af Social- og Boligstyrelsen til arbejdet for familierne.
Hver anden uge samles familier over hele landet i Familienetværket, som er et gratis tilbud om sociale aktiviteter og fællesspisning til familier, der er pressede af forskellige udfordringer som fx økonomi, sygdom, skilsmisse og lignende.
Familienetværket drives af den sociale og diakonale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark i partnerskab med lokale kirker.
2,9 mio. i støtte
Dette arbejde får nu en håndsrækning fra Social- og Boligstyrelsen, der har bevilliget 2,9 mio. kroner til at sikre driften af 19 familienetværk det næste års tid. ”Vi er meget glade for støtten, som betyder, at Familienetværket kan blive ved med at række ud til familier i hele landet. Mange familier oplever Familienetværket som et frirum i en presset hverdag, hvor de kan sænke skuldrene og være sig selv i trygge omgivelser,” siger Valborg Hammer, som er familienetværkskonsulent i Blå Kors Danmark.
Partnerskab med 40 kirker og en friskole
Blå Kors Danmark har i dag partnerskaber med omkring 40 kirker og en friskole fordelt over hele landet. Bevillingen til de 19 familienetværk kommer fra puljen til støtte af frivilligt socialt arbejde, da Familienetværket i høj grad er båret af frivillige kræfter.
”Ingen familienetværk uden frivillige. Vi er dybt afhængige af, at der er lokale ildsjæle, som vil være med til at skabe nogle gode og trygge rammer for familierne. Nogen hjælper til i køkkenet med madlavning, mens andre skaber gode stunder og aktiviteter for børn og voksne,” siger Valborg Hammer. Familienetværket tilbyder også samtaler og støtte til økonomi og andre udfordringer i hverdagen.
Flere støttemuligheder
Hvordan sikrer Blå Kors, at de øvrige 21 familienetværk kan fortsætte arbejdet?
– Vi har i år valgt at lave regionale ansøgninger (5 stk.), som dækker halvdelen af familienetværkene, og hvor vi samlet set har fået bevilliget 2,9 mio. kroner. Vi har vurderet, at den bedste løsning ville være at søge til halvdelen af familienetværkene i år, og så søger vi til resten af familienetværkene næste år. Vi laver så medfinansieringsaftaler med de familienetværk, som ikke har fået bevillinger, hvor Blå Kors Danmark støtter med egne midler, og kirkerne ligeledes bidrager til finansieringen, forklarer kommunikationsmedarbejder Anette Helligsø.
De lokale kirker har desuden mulighed for at søge fx paragraf 18-midler via kommuner, midler fra fonde o.l. til at dække udgifterne i deres lokale familienetværk.