Kirkeministeren: – I krisetider ber vi til Gud
Husandagtsbogen bruges af ny generation. Husandagtskalenderen har gennem generationer været det daglige samlingspunkt i mange kristne familier.
Det daglige andagtsstykke med Guds ord blev læst op inden dagens begyndelse eller ved aftensmaden, eller når det passede ind i familiens daglige rytme. Men for mange er den daglige tradition med læsning af Guds ord skiftet ud med en hektisk hverdag.
Kirkeminister Birthe Rønn Hornbech skriver i sit forord, hvordan vi lever i en forstandens liv, hvor alt skal måles og vejes netop ved forstandens kraft.
– Alligevel viser talrige beretninger, at også moderne mennesker i en krisesituation, f.eks. i et fly eller i havsnød, beder Fader Vor.
Troens håb er i den situation stærkere end alverdens viden. I den yderste nød klynger vi os til håbet om, at der er en Gud, der har en magt, der ligger uden for vor rådighed.
Inge L. Jensen er 24 år og tilhører den nye generation, som har taget Husandagtskalenderen til sig.
Inge L. Jensen har været volontør i Tanzania i et halvt år, og her var Husandagtskalenderen en naturlig del af dagligdagen.
– Det var dejligt at have den tid, før dagens opgaver skulle gøres eller som en god afslutning på dagen.
Nu er det tre år siden, hun kom hjem, og for hende er Husandagtskalenderen blevet et holdepunkt midt i hendes hverdagsliv.
– Jeg bruger den ofte til en lille kort andagt i forskellige sammenhænge. Den taler på forskellig vis til den, der læser i den, og hjælper os til at holde fokus på det væsentligste i vores liv, nemlig Guds kærlighed til os, hvis blot vi tager imod den.
Andagterne er skrevet af 365 forskellige skribenter og er helt nye hvert år. Blandt skribenterne finder vi bl.a. biskop Niels Henrik Arendt og sognepræst Flemming Kofod-Svendsen.
Henri.
Husandagtskalenderen 2009. Udgivet af Brødremenighedens Danske Mission og Forlagsgruppen Lohse.
365 andagter, 149,95 kr.