Kristne forfølges i Syrien
Militante islamister har bortvist 90% af de kristne fra byen Homs.Det katolske nyhedsbureau Fides, som repræsenterer 60% af de kristne i Syrien, fortæller om etnisk udrensning af de kristne i Homs.
Den militante islamiske organisation Brigade Faruq, med kontakt til al-Qaida, går fra dør til dør og tvinger de kristne til at forlade byen Homs uden forudgående varsel.
Man regner med, at 10% af Syriens 23 millioner indbyggere er kristne. De har nydt en form for beskyttelse fra den shiitiske præsident Bashar al-Assad. De fleste muslimer i Syrien er sunnier.
Og nu under de politiske uroligheder i landet er det også slut med freden for de kristne og shiitiske minoriteter.
Også kristne i andre syriske byer bliver ofre for udrensningen.
I Aleppo undgik børnene i den katolske skole med nød og næppe at blive ofre for en bilbombe forrige søndag. Katastrofen blev undgået, fordi præsten lod børnene gå hjem et kvarter tidligere den dag. Han havde en anelse om, at der var fare for et angreb.
Der har også været eksplosioner i Damaskus.
– Det er dårlige tegn for de religiøse minoriteter, siger præsten.
Men i stedet for at flygte er der nogle jesuitter, som har valgt at blive i byen for at bede for fred og for at støtte og hjælpe de nødlidende, fortæller nyhedsbureauet Fides.
– Bashar al-Assad er ikke demokratisk valgt eller har demokratisk sindelag, men hans og hans fars styre har i årtier stået som garant for mindretallenes sikkerhed og ret til at udøve deres tro uden trusler fra intolerante ekstremistiske muslimer, fortæller Henrik Ertner Rasmussen, der er generalsekretær i Dansk Eurapamission.
– Syrien har hidtil været det mest verdsligt prægede land i hele den arabiske verden.
Syrien kan let blive ligesom Irak, der på få år har mistet mere end 2/3 af sine kristne indbyggere. Her er der vel at mærke tale om samfund, hvis kristne historie i nogle tilfælde går helt tilbage til apostlen Paulus ophold i Damaskus og andre steder i Syrien.
– Lad os bede intenst for de kristne i Syrien og andre steder i verden, hvor de oplever forfølgelse og undertrykkelse blot fordi de er kristne, opfordrer Henrik Ertner Rasmussen.