Afstemning

Udfordringen udgav for nylig den 150 år gamle plakat ”Den Brede og Den Smalle Vej” – med danske tekster.

Bagefter udskriv vi en konkurrence om at tegne/male en moderne illustration til Jesu ord i Mattæus-evangeliet 7,13-14.
Herover kan du se de tre bedste forslag, som vi har udtaget til en konkurrence, hvor læserne kan være med til at bestemme.

Det gør man her på hjemmesiden: udfordringen.dk/afstemning – senest onsdag d. 2. oktober.
Læsernes tilkendegivelse vejer tungt hos et dommerpanel, som redaktionen har udpeget, og som vil foretage det endelige valg.

Spørgsmålet var:
Hvilke udfordringer møder vi IDAG på den brede vej, og er der nye ressourcer på den smalle vej i dag? Beskriv det gennem en tegning og find evt. bibelvers, som underbygger situationen. Vinderen får 5.000 kr.

Plakaten kan fortsat købes i A2-format (42 x 59,4 cm) i Udfordringens web-bogsalg Hosianna.dk.
Plakaten er trykt på kraftigt 250 gram silk papir. Den leveres i et solidt paprør. Den koster 75 kr. Forsendelsen er kun 29 kr.
Desuden er der fremstillet et hæfte med historien og spørgsmål til personlig overvejelse eller til bibelstudiegrupper. Det koster 30 kr., men kun 20 kr. ved bestilling af mindst 5 stk.

Du kan fx bedømme malerierne efter deres egnethed til at fortælle et budskab, deres åndelige indhold eller deres kunstneriske værdi. Klik i bunden af siden på en af valgmulighederne.

Forslag 1. Maria-Louise Sønderskov Fast har malet livet som en 4-sporet motorvej – og en fredlig sti.

Forslag 1: Maria-Louise Sønderskov Fast skriver om sit forslag:
”Jeg har tænkt meget over, hvad der netop beskriver den brede vej og den smalle vej i 2020, og jeg har tílføjet bibelvers.
På den brede vej er der meget der frister os, og meget skal gå stærkt, så derfor har jeg tegnet den som en firesporet motorvej, der samler sig til slut i vejen til fortabelse. Den brede vej viser alle de udfordringer, vi står i som mennesker – alt det, der kan tage hele vores fokus, og få os helt væk fra Jesus: magt, succes, rigdom og berømthed – og her under, hvad det kan gøre. Det handler meget om på den brede vej, at vi ”har nok i os selv”.
Den smalle vej, der fører hen mod Jesus, er selvfølgelig udfordrende at følge hundrede procent. Men her ligger fokus på Jesus, og hvad han vil, at vi skal gøre mod andre mennesker. Her er der ikke fokus på egoismen, som der er på den brede vej. Her er det Gud, der er i fokus. Jeg har her både tegnet det kristne hverdagsliv, og det at være der for sin næste, der er lige omkring en, – men også mission ude i verden.
Hvis jeg sammenligner med den originale plakat, er der mange ligheder, og ikke meget har ændret sig. Det er grundlæggende de samme ting, der tager vores fokus på den brede vej, og Jesus ønsker det samme for os som kristne på den smalle vej.”

 

Forslag 2. Cecilia Høgagard Mofero: Livet som flere veje, vi vælger på skift.

Forslag 2: Cecilia Høgagard Mofero skriver :
– Jeg har valgt at tegne det sådan, at begge veje ser indbydende ud, for sådan tror jeg, mennesker oplever det.
Jeg tror heller ikke, at man kun kan gå en vej hele livet. Alle må på et tidspunkt vakle lidt imellem stierne og også krydse dem. Derfor har jeg gjort sådan, at vejene mødes igennem livet.
De to piger på tegningen er mine karakterer, som tit optræder i mine tegninger. Ballarinaen hedder Alma, hun er en stille og forsigtig, tænkende pige. Alice, som står til højre, er farverig og larmende og festlig at være sammen med. Det vil I forstå, hvis I kigger på min hjemmeside: Ceciliahogagard.dk.
Igennem flere år har jeg tegnet eventyr. Men det sidste års tid er jeg begyndt at tegne bibelske motiver, heriblandt dette billede, fortæller Cecilia Høgagard Mofero.

 

Flemming-Lau-plakaten-kan-læses-fra-øverst-til-nederst-som-frugterne-er-menneskets-valg-til-venstre-vejen-med-Gud-til-højre-vejen-uden-Gud

Forslag 3: Flemming Lau:

Flemming Lau har malet de to veje ovenfra, så man i stedet for menneskets to veje til himmel og helvede ser, hvordan frugterne af at vælge Gud til og fra er.
Øverst ses Alpha og Omega – begyndelsen og enden.
Til venstre ses frugterne af at følge Gud, mens man til højre ser noget af det, der følger af oprøret imod Gud. Kundskabens træ ses foroven. Den gamle hedenskab, som stadig er i kraft. De totalitære systemer. Nederst ser man en kvinde, som ikke forstår, at hun bedrages af Antikrist.
Til venstre ser man frugterne af at følge Gud, og nederst Jesus som tager imod dem. Tusindårsriget og den nye jord.

 

Ingeborg Sørensen – den smalle vej ender i et stort lys.

Forslag 4: Det store lys:

Den fjerde plakat, man kan stemme på, er en tegning af Ingeborg Sørensen.
Hun forklarer at idéen i tegningen er, at den smalle vej ender i et stort lys, og den smalle vej går gennem den korsfæstedes hånd.
– Bevægelse og udtryk skulle gerne symbolisere personer på den brede og smalle vej, siger Ingeborg Sørensen.

 

Plakat-4 Signe Andersen. Den guddommelige vrede – det himmelske solskin

Forslag 5: Den guddommelige vrede og det himmelske solskin

Plakat 5: Signe Andersen, Frøstrup, kalder sin tegning for Den guddommelige vrede og det himmelske solskin.

 

 

[yop_poll id=”1″]