22 unge reddet som ved mirakel

Aalborg Sygehus slog katastrofealarm og Falck sendte 14 ambulancer, en redningsvogn og to lægehold – men der var ingen omkomne blandt de unge kristne på vej til lejrEn politimand, som tilfældigt kom kørende i modsat retning, frygtede at han ville finde flere døde og mange hårdt kvæstede, da han fredag så en forulykket minibus på motorvejen ved Aalborg.

Til hans store lettelse var ingen omkommet, og han gav udtryk for, at her havde højere magter vist beskyttet.
Men to var hårdt kvæstede og måtte behandles intensivt. Den ene, Samuel Lauridsen, blødte fra leveren og måtte syes, han forventes dog overflyttet til et sjællandsk sygehus i løbet af ugen.
En pige, Maria Ysnæs, havde bækkenbrud og måtte opereres i over otte timer. Hun var ved redaktionens slutning fortsat i narkose, men forventes at komme sig.
Sammen med andre unge fra Sjælland var de på vej til Vinterlejren, som arrangeres af Missionsforbundet i Vadum. Ca. 400 deltog, og antallet på den populære lejr vokser år for år.
Kathrine Hinge (25), som var med som teenage-leder for unge fra Næstved, fortæller:
– Jeg sad bag i bussen og så ikke, at en cykel faldt af bilen foran. Buschaufføren forsøgte at undvige. Pludselig svingede bussen og vippede. Det gik meget hurtigt, og jeg husker bare at vi røg rundt mellem hinanden, fortæller Kathrine, som selv kunne kravle ud af bagruden.
– Men min fætter, Kim Hinge Hansen, sad fastklemt og da hans arm blev følelsesløs, blev vi noget nervøse. Men pludselig brækkede der noget og han kom fri.