Biskop stopper blasfemi i kirken

Københavns biskop lukkede udstilling med bl.a. nøgenbilleder af Jesus
i Hellig Kors Kirke efter henvendelse fra UdfordringenBiskop Erik Norman Svendsen har med øjeblikkelig virkning lukket en maleri-udstilling i Hellig Kors Kirke på Nørrebro.På malerierne hænger Jesus på korset med blottede kønsdele, et billede viser en gennemboret hånd, der samtidig holder en cigaret, endnu et viser en engel med bare bryster. På en anden væg hænger et skelet på et omvendt kors.
20 kunstnere er gået sammen om den makabre udstilling med de seksuelle undertoner. “Vi vil give kirken nyt liv”, siger de om den kødelige affære – men er det med bis-kop, provster og præsters billigelse?
Nogle af billederne blev for meget for selv den frisindede sognepræst Erik Bock. Den pågående nøgenhed gjorde, at han måtte trække et mørklægningsgardin for under gudstjenesten:
– Først bad jeg om at få det flyttet op på galleriet, men så indgik vi et kompromis. Under gudstjenesten trækker jeg et sort klæde for hans nøgenhed, sagde Erik Bock til BT, der gengav billederne i påsken.

Menighedsrådets ansvar

Udfordringen henvendte sig til Københavns biskop Erik Norman Svendsen den 18. april:
Nogen vil kalde udstillingen blasfemisk! Hvad er din kommentar? Skete udstillingen med din tilladelse?
– Nej, udstillingen i Hellig Kors Kirke skete ikke med min tilladelse, hvilket principielt heller ikke er nødvendigt, da det er en kirkelig aktivitet i kirkerummet, som i første omgang er menighedsrådets ansvarsområde.

Stoppet øjeblikkeligt

Alligevel tog biskoppen ud og besigtigede udstillingen – dagen efter Udfordringens henvendelse: