De hjælper unge i fængslerne

I mere end 25 år har Hanne og Scott Larson arbejdet med kriminelle unge i USA og set, at Gud har forvandIlet de ødelagte unge.Nu kommer Larsons på et kort 14 dages besøg i Danmark, og søndag aften d. 11. august kan interesserede møde dem i Hillerød Menighedscenter på Åmosevej 11. (Desuden kommer de til Missionsforbundet i Espergærde d. 18.)

Dér vil de fortælle om det arbejde, de selv har oprettet og er ledere af: Straight Ahead Ministries i USA hvis mål er at hjælpe kriminelle unge under 18 år. Med 30 ansatte og over 400 frivillige medarbejdere kører de faste ugentlige bibelstudie-programmer i mere end 250 ungdomsfængsler fordelt på 13 stater!

De har flere udslusningshjem for løsladte unge og storbynetværkskirker, der deltager i denne udslusning.

Hanne er egentlig dansk; hun datter af Minnie og Henry Eskelund.

Hannes mor, Minnie, kom hertil og oprettede oprettede Evangelisk Børnemission i 1947. Sammen med Henry stod hun for arbejdet indtil slutningen af 1980’erne.

Under besøg i USA blev Hanne involveret i at hjælpe unge kriminelle i Chicago og det blev en hjertesag for hende. Efter en del besvær fik hun tilladelse til frivilligt at arbejde i fængslerne. Da hun blev gift med Scott, blev han også involveret i arbejdet, og det voksede år for år.

I dag anerkendes det, som det ungdomsarbejde, der har den bedste virkning på de unge kriminelle.

Scott var egentlig børsmægler, men følte et kald til at gå ind i arbejdet med at hjælpe de unge. Han opgav sit vellønnede job og gik istedet i gang med at tage teologiske uddannelser, og endte med en doktorgrad i åndelig udvikling hos unge risikogrupper.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han har skrevet flere bøger, som desværre endnu ikke er oversat til dansk, og er en meget efterspurtgt foredragsholder, ligesom Hanne.

Parret har to små børn – de havde for travl til at få børn de første år.

Man kan læse mere om deres organiosation på hjemmesiden: straightahead.org


Artiklen fortsætter efter annoncen:Om der så bliver et dansk arbejde blandt unge kriminelle – ja, det afhænger af, om Gud lægger det på nogens hjerter.

Den slags kan man ikke organisere frem, mener Hannes far Henry Eskelund