De hjælper unge i fængslerne

I mere end 25 år har Hanne og Scott Larson arbejdet med kriminelle unge i USA og set, at Gud har forvandIlet de ødelagte unge.Nu kommer Larsons på et kort 14 dages besøg i Danmark, og søndag aften d. 11. august kan interesserede møde dem i Hillerød Menighedscenter på Åmosevej 11. (Desuden kommer de til Missionsforbundet i Espergærde d. 18.)

Dér vil de fortælle om det arbejde, de selv har oprettet og er ledere af: Straight Ahead Ministries i USA hvis mål er at hjælpe kriminelle unge under 18 år. Med 30 ansatte og over 400 frivillige medarbejdere kører de faste ugentlige bibelstudie-programmer i mere end 250 ungdomsfængsler fordelt på 13 stater!

De har flere udslusningshjem for løsladte unge og storbynetværkskirker, der deltager i denne udslusning.

Hanne er egentlig dansk; hun datter af Minnie og Henry Eskelund.

Hannes mor, Minnie, kom hertil og oprettede oprettede Evangelisk Børnemission i 1947. Sammen med Henry stod hun for arbejdet indtil slutningen af 1980’erne.

Under besøg i USA blev Hanne involveret i at hjælpe unge kriminelle i Chicago og det blev en hjertesag for hende. Efter en del besvær fik hun tilladelse til frivilligt at arbejde i fængslerne. Da hun blev gift med Scott, blev han også involveret i arbejdet, og det voksede år for år.

I dag anerkendes det, som det ungdomsarbejde, der har den bedste virkning på de unge kriminelle.

Scott var egentlig børsmægler, men følte et kald til at gå ind i arbejdet med at hjælpe de unge. Han opgav sit vellønnede job og gik istedet i gang med at tage teologiske uddannelser, og endte med en doktorgrad i åndelig udvikling hos unge risikogrupper.

Han har skrevet flere bøger, som desværre endnu ikke er oversat til dansk, og er en meget efterspurtgt foredragsholder, ligesom Hanne.

Parret har to små børn – de havde for travl til at få børn de første år.

Man kan læse mere om deres organiosation på hjemmesiden: straightahead.org

Om der så bliver et dansk arbejde blandt unge kriminelle – ja, det afhænger af, om Gud lægger det på nogens hjerter.

Den slags kan man ikke organisere frem, mener Hannes far Henry Eskelund