Kristne delt i spørgsmål om Irak-krig

Men en overvejedne del af amerikanske kristne går ind for krigen
Det amerikanske magasin Christianity har spurgt 3316 kristne om deres holdning til en evt. krig mod Irak.Er det moralsk korrekt af USA at angribe Irak, lød spørgsmålet. (De adspurgte kunne krydse af i flere felter.)
– Ja, landet er en umiddelbar trussel mod verdensfreden, svarede 38 pct. Ja, det har forbrudt sig mod FN’s retningslinier, svarede 30 pct. Ja, fordi landet har støttet terrorisme, svarede 30 pct. Ja, fordi Saddam har gennemført etnisk udrensning, svarede ligeledes 30 pct.
– Ja, fordi ikke-voldelige alternativer er opbrugt, svarede 29 pct. Ja, men kun som en del af en global koalition, svarede 9 pct.
– Nej, en krig vil ikke skabe fred og udrydde terrorisme, svarede 25 pct. Nej, der er ingen beviser for, at Irak udgør en direkte trussel, svarede 16 pct. Nej, USA må gå foran i tålmodighed og fred, svarede ligeledes 16 pct.
– Nej, de civile tab vil blive for høje, svarede 14 pct.
– Nej, moderne krig kan ikke være moralsk korrekt, svarede 10 pct.
Jeg ved det ikke, svarede 5 pct.