Pinsemand ny minister i USA

Den republikanske pinsemand John Ashcroft er blevet udnævnt til justitsminister i den nyvalgte præsident George W. Bush’s regeringDen tidligere senator i Missouri siger, at han vil være ”en forkæmper for frihed og lige rettigheder“, skriver Asso-ciated Press.

Ashcroft (billedet) har blandt andet været lægforkynder i sit pinsesamfund ‘Assemblies of God’. Sammen med sin kone har han gået i spidsen for at få dannet en ny pinsemenighed lige ved senatsbygningen på Capitol Hill i Washington. Før han blev valgt ind i Senatet i 1994, har Ashcroft været guvernør i Missouri i to perioder, men blev i forrige måned slået af guvernør Mel Carnahan. Ashcroft, som på et tidspunkt overvejede at stille op som kandidat til præsidentembedet, sagde følgende i et interview med „Charisma“ sidste år:
– Min teori angående valg, genspejler sig i mit generelle livssyn. Efter enhver korsfæstelse følger der en opstandelse. Måske ikke umiddelbart, men muligheden er hele tiden tilstede.
Den nyvalgte præsident Bush introducerede den nye justitsminister med at sige, at han var sikker på, at han havde fundet den rette person. Alle ministre som Bush har udpeget, må godkendes af senatet før de kan tiltræde. Bush indsættes selv som præsident 20. januar.