Storklub afslår millionstøtte fra stor frikirke

Den norske fodboldklub Lillestrøm vil ikke blande sport og religionPå den stærke norske fodboldklub Lilleströms gul-sorte trøjer ville Norges største frikirke gerne have sit navn sammen med et hvidt hjerte på rød bund.I forventning om, at det ville skaffe dem i kontakt med flere mennesker, var Oslo Kristne Senter klar til at blive en af klubbens ti største sponsorer og betale et meget stort beløb for det. Osloposten angiver et beløb på 2 mio. norske kroner, mens klubben taler om tal mellem en halv og en hel million for et år. Men nej…:

– Vi godkender af princip ikke religiøse eller politiske organisationer som sponsorer, siger Robert Lauritsen, der er markedschef i Lilleström til avisen Nya Dagen.

Blandt klubbens fans har bølgerne gået højt i debatten – både på en mailingliste, hvor over 700 supportere daglig giver deres mening til kende om favoritholdet, og i såvel det lokale Romerikes Blad som Norges største avis Verdens Gang.

„Kristne ekstremister”

De kritiske røster kan samles i to synspunkter: Idræt og religion hører ikke sammen, og Oslo Kristne Senter består af ‘kristne ekstremister,’ som ville skade klubbens rygte.

Spillerrådet havde ingen betænkeligheder, og da klubben på sin officielle webside spurgte om sponsoraftalen med Oslo Kristne Senter var en god ide, svarede 60 pct. af 136 fans ja. Alligevel sagde bestyrelsen altså nej.

Lilleström blev nr. to i den norske ‘Tipsliga’ i sidste sæson og sigter nu på at nå Europatoppen til sommer. Lykkes det, venter millionerne:

– Vi skal ind i Champions League, siger Robert Lauritsen med eftertryk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men det bliver i så fald uden Norges største frikirke-menighed. I stedet lover Lauritsen at søge en anden form for samarbejde med Oslo Kristne Senter