Ung erhvervsmand køber Pinsevækkelsens forlag

Den 28-årige vestjyde, David Klit, har pr 1. juli 2001 købt Pinsekirkens forlag Royal og betaler alle 34 menigheds-anparter ud.Det betyder, at det kriseramte Royal får mulighed for at fortsætte. De tre ansatte stopper dog pr. 1. august. Forlagets tidl. leder, Vera Bendtsen, skal stå for Pinsekirkens bogsalg i Københavns Kristne Kultur Center.
David Klit ejer i forvejen Christ is King ApS, der bl.a. sælger tøj, smykker og andre produkter med påtrykt kristent budskab.
I 8 år har han produceret tryk på tøj for store modekoncerner i Danmark og udlandet gennem firmaet Klit Textiltryk. Han driver sin virksomhed fra Arnborg ved Herning.
– For godt to år siden kom Flemming Berg (stifter af Ny Generation DK, pastor i Herning, forfatter m.v.) med ideen om at udskifte kendte tøj mærker som Nike, Adidas, Calvin Klein m.v med logoer som fortæller om verdens bedste budskab, fortæller David Klit, der selv kommer fra Apostolsk Kirke.
– Jeg greb straks ideen og i dag har det medført, at vi har solgt alle andre aktiviteter fra og udelukkende lever af at sælge produkter som herliggør Jesus Kristus.
David Klit lægger dog vægt på, at han ikke selv bliver rig af succesen. Virksomheden skal støtte missionsarbejde.
Det er hovedsageligt udlandet, han har satset på i de sidste par år: Canada, Holland, England, Norge og Sverige m.fl. I efteråret forventer David Klit at „indtage” lande som Kenya, Australien og Tyskland med Jesus-tøj. Men herudover skal der gøres mere ved Danmark:
– Danmark har altid været kendetegnet ved, at de kristne er flove over den Herre, som de tror på og tjener.
Hvorfor dog det? spørger David Klit.