”Synd mens du kan”…?

Sådan står der på et skilt med reklame for nogle nye Frisko is, ”De 7 dødssynder”, som skal markedsføres utraditionelt.
Teksten står på et sort skilt med flammer nedenunder. Synden består i at spise en is som f.eks. hedder ”Begær”.
Jeg er temmelig chokeret over denne måde at bruge ordet synd på, hvorfor jeg er gået ind på Frisko Is’ hjemmeside. Denne viser desværre, hvor uhyggelig gennemført denne markedsføring er.
Først står der ”GIV EFTER FOR FRISTELSEN” og nedenunder ”Mådehold, kontrol, styring og bla. bla. bla. Hvad skal du med det? Tilværelsen er jo fuld af lækre, syndige oplevelser lige til at bide i. Giv dig dog hen til den ultimative nydelse. Giv efter for fristelsen. Giv efter for Magnum 7 Sins fra Frisko”. Endvidere gøres opmærksom på en konkurrence, hvor man kan vinde billetter til en koncert, hvis man vel at mærke ”synder helt igennem”. Spørgsmålene i quiz’en svarer nøje til konceptet.
Næste side starter med ”SYND MENS DU KAN”, og nedenunder hedder det ”Hysteri, Hysteri! Det er nu, og kun nu, du har muligheden. De 7 synder, alle forklædt som lækre fristelser fra Magnum varianter, fås kun i en begrænset periode – og i begrænset antal” osv.
Den følgende side starter med ”Test dit eget begær og vind billetter til …”
Selvfølgelig mener jeg ikke, det er en synd at spise en is. Men det gør utrolig ondt at se begrebet synd – som Gud gennem Jesus har betalt så høj en pris for at sætte os fri fra – helt bevidst blive brugt i markedsføring med en direkte opfordring til ikke at regne synd for noget. Det ledte mine tanker hen på Hebr. 10,26: ”Thi synder vi med vilje efter at have lært sandheden at kende, gives der ikke mere noget offer for vore synder…” og Hebr. 2,2-3: ”Thi når det ord, som var talt ved engle, stod fast, og hver overtrædelse og ulydighed fik sin velfortjente straf, hvorledes skal vi da kunne undslippe, hvis vi ikke bryder os om så stor en frelse?”
Min umiddelbare konklusion er: ”så ved jeg da i hvert fald, hvor jeg ikke skal købe is”, men samtidig vil jeg bede samtlige arrangører af kristne sommerstævner overveje, om de skal lave aftaler (eller annullere indgåede aftaler) med Frisko is som leverandør ved deres stævne.
Lis Holmsgaard
Sprogøvej 27
7680 Thyborøn

Protestér!

Her kan du protestere direkte til Frisko:
Direktionen, Frisko Is A/S,
Stationsparken 25, 2600 Glostrup
Eller send en mail fra: www.frisko.dk/
Skriv også læserbreve til din lokale avis imod Frisko, som har vist en sådan foragt for kristendommens normer.
Undgå alle Frisko produkter – inkl. Carte d’Or – både privat og i de arrangementer, du er med i. Tal med dine venner om det. Bed om velsignelse for andre konkurrerende produkter.