Demonstrerer for Tempelbjerget

5.000 jøder deltod i protestmarch mod udgravning på TempelpladsenRester efter templet blev smidt i Kedrondalen. Israelske arkæologer måtte selv gå på lossepladsen i jagten på gamle arkæologiske fund. Både arkæologer og almindelige mennesker har protesteret. Det toppede i tirsdags, da folk fra hele landet kørte til Kedrondalen for at demonstrere.

– Vi er her vidne til en forfærdelig grusomhed. På Krystalnatten ødelagde tyskerne jødernes synagoger. Her ser vi, hvad araberne har gjort med det helligste sted, som enhver jøde beder for. Fra Tempelbjerget har du gravet hundredevis af lastvogne med vores fortid og fremtid ud og kastet det på lossepladsen i Kedrondalen, sagde leder og arrangør Moshe Feiglin i Zo Artzeinu til Udfordringen.
– Jeg føler en forfærdelig sorg i mit hjerte over at resterne efter templet ligger på en mødding. Det er en barbarisk ødelæggelse af det helligste sted i Israel og på hele jorden, sagde lederen af Tempelbjergets trofaste, Gershon Salomon, til Udfordringen.
– Dette er en skandale af historiske dimensioner, siger formanden for Sanhedrin-Instituttet og Hasmonean-Instituttet, Yoel Lerner.

Fjerner spor

Gershon Salomon er ikke i tvivl om, at araberne og det muslimske Wakf, som kontrollerer Tempelpladsen, forsøger at udslette alle spor efter jøderne på Tempelbjerget.
– Muslimerne forsøger at ødelægge ethvert jødisk tegn på Tempelbjerget. De påstår, at der aldrig har været noget jødisk tempel der. Hele verden ved, at dette er en stor løgn. Templer var der, og der vil komme et jødisk tempel der, og Jerusalem vil forblive jødisk, siger Moshe Feiglin.
– Denne sag begyndte egentlig i oktober 1996, da den tidligere premierminister Benjamin Netanyahu åbnede Den hasmoneiske Tunnel. Der blev et arabisk oprør, og folk blev skudt. For at dysse araberne ned, fik de lov til at få kontrol over Salomons stalde fra korsfarernes tid på Tempelbjerget, forklarer Yoel Lerner.

Skandale

Denne demonstration er det første tegn siden Seksdageskrigen på, at det jødiske folk føler loyalitet mod Tempelbjerget og Jerusalem. Tempelbjerget har tilhørt det jødiske folk i over 3000 år. Jerusalem tilhører kun det jødiske folk, siger Moshe Feiglin.
– Demonstrationen er meget vigtig. Den viser, at det slag, som Tempelbjergets trofaste begyndte alene for mange år siden, nu har præsteret at få mange mennesker med. Vi har de seneste år ser, at det meste af Israel er med os i kampen for Tempelbjerget, sagde Gershon Salomon.
Selv stod han i Kedrondalen og så folk bære fakler for Jerusalem. Salomon, som måske er den mest kendte talsmand for Tempelbjerget, får ikke lov til at komme ind på området. De israelske myndigheder frygter, at der så kan blive oprør.
– Ingen kan standse Israels march mod Tempelbjerget, Jerusalem og landet Israel. Ingen kan forhindre Gud i at opfylde Bibelens profetier. Vi skal nok klare os igennem disse forfærdelige tider. Vi går mod den store tid, hvor templet bliver bygget. Islam, det onde, vil blive fjernet fra Tempelbjerget, siger Gershon Salomon.