Costa Rica beholder ambassade i Jerusalem

– Costa Rica har kun sine ambassader i hovedstæder. Det er normal praksis overalt i verden. Vi er i Jerusalem for at blive, siger ambassadør Rodrigo X. Carreras.
Costa Rica er sammen med El Salvador de eneste lande i verden, som har deres ambassader i Israels hovedstad. De andre nationer flyttede deres ambassader til Tel Aviv efter arabisk pres under oliekrisen i 1973.
Rodrigo X. Carreras hører næppe til gennemsnitsambassadørerne i Israel. For nylig var han på Jerusalems rådhus for at fortælle om Costa Ricas forhold til Israel og Jerusalem. Han optrådte med den jødiske hovedbeklædning kipaen. Selv forklarede han det med, at han talte om Jerusalem og sin far, hvilket er „hellige emner“ for ham.
– Far kæmpede mod revolutionen, som sidestiller zionisme med rascisme. Senere blev revolutionen til intet. Far var nok blandt de mest radikale Israels-tilhængere i Latinamerika. Regeringen støtter også Israel, men ikke så meget som min far, fortæller Carreras.
Jerusalems borgmester Ehud Olmert deltog også på mødet i Jerusalem.
– Vi kunne ikke have fundet en bedre tid for et sådant møde. For nu er spørgsmålet om Jerusalem oppe på forhandlingsbordet. Jeg beklager, at Israels regering har inddraget Jerualem i disse diskussioner. Det betyder, at vi har åbnet for pres mod hovedstaden, siger den populære borgmester.
Vi vil kæmpe for Jerusalem som vor evige hovedstad. Vi håber og beder om, at der ikke må ske indrømmelser, som rokker ved Jerusalems enhed. I 32 år har vi holdt Jerusalem åben for alle troende og alle religioner, som er her. Vi vil fortsætte med at respektere dem, men dette må ikke blandes sammen med politiske koncessioner, når det gælder det jødiske folks suverænitet over Jerusalem.