USA udråber national bededag – for de amerikanske tropper

Repræsentanternes Hus anmoder præsident Bush om at kalde til bøn for de amerikanske styrker i Irak.
Sidste torsdag godkendte Repræsentanternes Hus et forslag om en national bede og fastedag for krigen mod Irak og terrortruslen, oplyser Religion News Service. Resolutionen som fik overvældende tilslutning med 346 stemmer for og kun 49 imod opfordrer præsident George Bush til at udråbe en ”dag til ydmyghed, bøn og faste” for alle amerikanere. Et tilsvarende forslag blev godkendt af senatet d. 17. marts. Forslaget vil fremme ”enhed og solidaritet mellem alle nationens forskellige folkeslag, ligesom den vil tilvejebringe Guds vedvarende nåde og barmhjertighed”, lød begrundelsen i forslaget.
George Bush har endnu ikke taget forslaget til følge, men har udtalt til Associated Press, at ”tro og bøn er vigtigt”, og at han ”jævnligt omtaler vigtigheden af bøn for amerikanske tropper og frihed i hele verden”.