Irakere gir respons på tv-sendt bøn

Studieværter fra Sarons Dal beder for de krigshærgede irakere direkte på skærmenSiden starten af Irak-krigen har en række tv-seere fra Irak kontaktet Sarons Dals satellitt-kanal Miracle Channel.Miracle Channel, som dækker store dele af den muslimske verden, sender daglig forbøn på arabisk for uskyldige ofre, for kvinder og børn og for de som har mistet familien.
De sidste tre uger har Mi-racle modtaget i alt 35 telefonopringninger fra irakere og 215 e-mails fra irakere og andre muslimske seere i den arabiske verden. Seerne udtrykker ængstelse for situationen i Irak og beder om fortsat forbøn.
– Folk ringer os op og siger, at det betyder meget, at vi er med dem i den situation, de befinder sig i. Mange af dem græder i telefonen og er urolige og ængstelige, siger programvært Barty Shokralla. – Seerne udtrykker taknemmelighed over, at vi beder om fred og beskyttelse for folket i Irak.

Beder om beskyttelse

Satellitkanalen begyndte allerede 19. marts at sende forbøn for Irak hver dag gennem tv-sendinger produceret i studierne i Sarons Dal i Norge. Miracle fulgte hele tiden udviklingen i Irak-krigen, så bønnerne til enhver tid var relevante og aktuelle for situationen. I programmene sender Miracle også et udvalg af de arabiske telefonopringninger som hele tiden kommer ind fra irakiske seere.
Mere end dobbelt så mange satellit-seere tog kontakt med Sarons Dal i 2002 i forhold til året før. Sidste år modtog Sarons Dal over 33. 000 personlige henvendelser fra seere i Nord-Afrika, Mellemøsten og Europa