Tre generaler i De røde Khmerer er missionærer

Kommunist-rebeller i Cambodja tjener nu Kristus i stedet for Pol PotAt kraften i det kristne budskab også kan trænge igennem hos indædte kommunistrebeller er bevist i det forløbne år. I Cambodja er tre generaler i De røde Khmerer nu i fuld gang med at prædike evangeliet for deres soldater og landsmænd. For nøjagtig et år siden fik organisationen “Cambodja for Kristus” mulighed for at besøge Khiev Samphan, den tidligere præsident for “Cambodjas Demokratiske Parti” (De røde Khmerer), i hans hjem. Cambodja for Kristus ledes af Setan Aaron Lee, der selv måtte flygte for de kommunistiske rebeller i 1979. Han fortæller om mødet med sin tidligere “fjende”:
– Vi fortalte ham indtrængende om Kristus i hele 11 følelsesladede timer, fortæller han til Christian Aid. – Selv om hr. Khiev ikke bekendte sin tro til Kristus, ønskede han, at hans yngste datter skulle høre evangeliet.
General overgiver sig
Måske var det dette møde, der senere i maj 2002 åbnede dørene, så Lee sammen med sit team kunne besøge en jungleby i det nordvestlige Cambodja, et område med over 30.000 Røde Khmer soldater.
– Dette er et meget farligt område, fortæller Lee. – Vi fik mulighed for at forkynde de gode nyheder om Jesus Kristus til general Tith Voeum og hans familie. På nogle få minutter besluttede denne topgeneral i Pol Pot’s hær sammen med sin familie at overgive sig til Jesus Kristus.
– For nylig besøgte jeg ham igen, fortsætter den begejstrede missionsleder. – Nu har han en husmenighed med over 100 troende. En mand, som før tjente den mest forhadte diktator, er nu i tjeneste hos Kongernes Konge og Herrernes Herre!
Generalen og hans hustru tilsluttede sig kort efter omvendelsen missionsorganisationen Cambodja for Kristus.
Lee fortæller videre, at tre andre af hans tidligere fjender, general Ang Em, general Chea Visoth og Chea Sinoeun, også arbejder i teamet.
Setan Aaron Lee blev selv omvendt i en flygtningelejr i Thailand i 1979 efter at have flygtet fra De røde Khmerer. Han flygtede videre til USA, hvor han boede indtil 1990, hvorefter han vendte tilbage til sit hjemland. I dag leder han Cambodja for Kristus.
– Jeg er overbevist om, at Gud har kaldet os til at bringe budskabet om Kristus til vore nationale fjender, slutter han.