Tro er ikke altid en privatsag

At tro ikke altid er en privatsag, fremgår i uhyggelig grad af følgende artikel bragt i „Ordet & Israel“, september 2003 under overskriften „Dræbt, fordi han troede på Jesus“´: „En palæstinensisk muslim, der var kommet til tro på Jesus, blev i juli dræbt på Vestbredden. Ti dage efter, at mandens familie så ham for sidste gang, fik familien overbragt hans lig, der var skåret i fire stykker.
Beretningen blev offentliggjort af den kristne organisation „The Barnabas Fund“, der arbejder for forfulgte kristne mindretal i bl. a. muslimske samfund. Både familien og organisationen mener, at han blev dræbt til advarsel for andre muslimer, der måtte overveje at konvertere til kristendommen. Organisationen tilbageholder familiens navn og bopæl for at beskytte den mod yderligere overgreb“.
Har vi her forklaringen på, hvorfor vi aldrig hører om, at muslimer i Danmark konverterer til kristendommen?
Er troen nogensinde en privatsag for kristne? Det var alt andet end en privatsag for apostlene, da de fik befalingen: „Gå hen og gør alle folkeslagene til mine disciple…“

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C