Et lille hæfte

„Dansk Kultur“ har udgivet et lille hæfte med titlen „Undermennesker“. Med FN´s udviklingsrapport om Den Arabiske Verden (år 2002) i frisk minde, fór den tanke igennem mit hoved, at denne udgivelse ville ende med en stor bøde efter „racistparagraffens“ diskriminering. Men nej, at diskriminere almindelige danskere – er fuldt ud tilladt. „Undermennesker“ er ikke „dem“- men os, de „vantro“!
Historiens og nutidens kendsgerninger hænger ikke sammen. Hvordan kunne ørkenens brutale krigerfolk arbejde sig frem til en højtudviklet kultur? Brikkerne i puslespillet falder ikke på plads. Historien skrives og manipuleres altid af erobrerne. Hæftet „Undermennesker“ råder bod på manglende eller glemte skolekundskaber. Flere folkeslag i Mellemøsten, hvis kultur blomstrede årtusinder før vor tidsregning: assyrerne, babylonierne, jøderne blev brutalt underkuet af ørkenstammerne. De undertvungnes videnskab og kyndighed udnyttedes og fremstod under det fremmede styre som om det kom fra erobrerne selv. Men kun for en tid. Undertrykkelsen og folkemord udslettede den erobrede kultur.
G.Johnsen
Kvarnaholm
SE-28791 Strömsnäs