Kristne i en multireligiøs verden

Tværkulturelt Center får fredag den 10. oktober besøg af den kristne srilankanske sekretær for religionsdialog og socialt engagement Vinoth Ramachandra. Han vil tale på en TemaDag om Pluralisme og kristen identitet – erfaringer fra Asien.
Vinoth Ramachandra er født i Sri Lankas hovedstad Colombo og har en doktorgrad i anvendt atomfysik fra University of London. Siden 1987 har han været ansat i den internationale kristne NGO-bevægelse IFES (International Fellowship of Evangelical Students), hvor han i dag er sekretær for religionsdialog og socialt engagement. Han har skrevet en række bøger, bl.a. Faiths in Conflict? Christian Integrity in a Multicultural World (IVP 1999) og The Message of Mission (IVP 2003).
– TemaDagen er åben for alle, der ønsker at reflektere over pluralismens religiøse og kulturelle udfordringer til kristne på tærsklen til det tredje årtusind, siger Birthe Munck-Fairwood.
– Kan den asiatiske kirkes erfaringer fra mødet med hinduisme, buddhisme og islam omsættes til kristnes virkelighed i Vestens postmoderne multikulturelle samfund?