Smuglertunnel i Gaza

Israel sendte store styrker til Rafah i Gaza for at finde arabiske smuglertunneler mellem Egypten og Israel.

Israelske soldater har ødelagt en smuglertunnel, som går mellem Egypten og Gaza. (Foto: IDF)

Den militære aktion blev sat i gang, efter at rapporter har afsløret, at palæstina-araberne forsøger at skaffe sig raketter, som kan skyde israelske fly ned og ødelægge kampvogne.
 Ved aktionen blev tre smuglertunneler sprængt i luften. Arabiske kilder siger at tre blev dræbt og 80 såret ved aktionen. Ifølge Israels Forsvar blev 10 huse ødelagt og 20 tomme bygninger uden tag skadet fordi der var tunneler i dem, eller de blev benyttet for at beskytte israelske soldater.
Store styrker fra Givat-brigaten rykkede ind i Rafah fra to sider, støttet af helikopter, kampvogne og bulldozere som spærrede vejene. Elektricitet, telefon og vandforsyningen blev lukket. Israelske soldater blev mødt med et voldsomt modangreb fra palæstina arabiske terrorister.
Araberne havde lagt hjemmelavede miner ud og skød med granater mod civile jødiske mål i Gaza.
  Rafah har i flere år været hjemsted for smugling af våben, narkotika og folk fra Egypten til Israel. Også arabiske børn bliver brugt til at bygge og fragte «varerne» gennem tunnelerne.
De går fra den egyptisk side, under grænsespærringerne og ind i private huse i Rafah, hvor de kan komme op under dobbeltsenge. Terrorgrupperne betaler de arabiske familier op til 1000 dollar i måneden for at lægge tunnelen ind i deres huse.
De israelske soldater har trukket sig tilbage, men ikke uden kamp.
De israelske myndigheder siger, at forsvaret vil gennemføre flere mindre aktioner for at finde og ødelægge flere tunneler. Bare i år har israelske styrker opdaget og ødelagt 36 af de arbiske tunneler.