PERU: Kristen officer løsladt

Oberst David de Vinatea fra Peru, en højt dekoreret kristen officer i den peruanske hær, er nu en fri mand efter mere end otte år bag tremmer. Obersten kunne onsdag den 19. november spadsere ud gennem porten til det berygtede Lurigancho-fængsel i Lima.
Den kristne oberst var ansvarlig for en af hærens baser i Amazonas-junglen frem til arrestationen d. 5. november i 1995. I december 1997 blev han idømt 16 års fængsel for medvirken til narkotikasmugling. Observatører, som fulgte sagen, blev imidlertid overbevist om, at obersten var uskyldig. Deres undersøgelser afslørede siden, at det var højtstående medlemmer af regeringen under den tidligere præsident Alberto Fujimori, som stod bag en serie falske anklager mod de Vinatea – angiveligt for at dække over deres egne illegale aktiviteter.
I løbet af tiden i fængslet stod David de Vinatea frem med et stærkt kristent vidnesbyrd. Han ledte bibelstudier for medfanger og fungerede som pastor i en lille menighed i fængslet.