Prædiker med humor

1. august i år sluttede Jørn Hyldgaard som pastor for menigheden Troens Ord i Brande for at hellige sig evangelistkaldet.– Men jeg har stadig det der glimt i højre øje, ler han med henvisning til sit glasøje.
Jørn Hyldgaard startede Troens Ord i Brande i forbindelse med en deling af pinsekirken Betania i Blåhøj ved Brande for 11 år siden. Det var, mens bølgerne gik højt i forbindelse med den såkaldte ”trosbevægelse”, som begejstrede mange, især unge, udadvendte typer. Således også Jørn Hyldgaard.
Sideløbende med pastorgerningen i den unge menighed, rejste han derfor både i ind- og udland for at holde evangelisationskampagner. Seneste skud på stammen af aktiviteter er talk-shows og illustrerede prædikener.

Samme vin, nye flasker

– Jeg har stor lyst til at præsentere evangeliet på en anden måde, men med samme indhold, for at nå ikke-troende, som ikke på forhånd er interesseret, siger han i sit nyhedsblad.
Jørn Hyldgaard har nu forladt pastorgerningen og startet sin egen organisation, Masters Ministries, hvor den kreative prædikestil er et af syv punkter i den ny arbejdsbeskrivelse. De andre er at rejse som evangelist i ind- og udland (som han har gjort de sidste 22 år), at undervise ledere og give inspiration til menigheder, at træne unge mennesker til at blive evangelister (det har han gjort de sidste 10 år), at starte menigheder og missionsprojekter, og at sprede det kristne budskab gennem medier og til sidst opmuntre andre ”fuldtidstjenester”.
Jørn Hyldgaard er ikke bleg for at bruge sin egen baggrund som narkoman som bagtæppe for forkyndelsen, og en humoristisk tilgang går lige ind hos kirkefremmede. Senest bevist gennem månedlige møder i Pinsekirken i Odense.
Læs også prædikenen s. 6.