Globalt netværk af danske kirker

50 danske præster med job i udlandet er i disse dage på vej mod Danmark fra alle verdenshjørner for at være med til at fejre etableringen af det nye globale folkekirkelige netværk – Danske Sømands- og Udlandskirker – forkortet DSUK. Det oplyser Danske Sømands- og Udlandskirker i en pressemeddelelse.Festen holdes tirsdag den 9. december i Nyborg, og flere end 400 personer vil deltage i markeringen. Heriblandt Hendes Majestæt Dronningen, som vil være til stede ved en festgudstjeneste i Nyborg Kirke om eftermiddagen.
Aftenens program vil komme til at danne en seriøs optakt til det spændende arbejde, som forestår med at fusionere de to organisationer og fortsat udvikle Folkekirkens arbejde blandt søfolk, udstationerede, danske i Sydslesvig, emigranter, turister, studerende, unge på rejse, med flere.
Tidligere kirkeminister A.O. Andersen er udpeget til DSUKs første formand, og pastor Margith Pedersen er ansat som generalsekretær. Begge vil tale på festaftenen. Det samme vil i øvrigt kirkeminister Tove Fergo og biskop Søren Lodberg Hvas, ligesom Generalsekretær Sakari Lehmuskallio fra den finske sømandskirke vil tale på vegne af de nordiske søsterorganisationer og som formand for International Christian Maritime Associations.
Fire præster repræsenterende både sømandskirker, emmigrantkirker og kirkerne i Sydslesvig vil også yde deres bidrag til en festlig aften på Hotel Nyborg Strand.
Den musikalske underholdning vil Betty og Peter Arendt stå for, og biskop Erik Norman Svendsen runder aftenen af.
Sammenlægningen af Dansk Sømandskirke ( stiftet 1867 ) og Dansk Kirke i Udlandet ( stiftet 1919 ) sker med virkning fra 1. januar 2004.