Tanke- vækkende…

Tillykke til alle Kristendemokrater… Med det nye navn og den nye bekendelse. Her vil jeg gerne kort skitsere, hvordan jeg føler og ser det nye navn og bekendelsen.
Som jeg udtrykte det klart på landsmødet… Jeg er en KRISTEN og DEMOKRAT… Det har jeg levet godt med i 30 år i KRISTELIGT FOLKEPARTI. I en ny tid så er det fint at bekende det lige ud: KRISTENDEMOKRATERNE.
Til dem som ikke synes, at det er lige så kristent som kristeligt, da forstår jeg ikke dine betænkeligheder.” Kristen” er for mig mere klar end Kristeligt, derfor føler jeg mig også godt tilpas blandt Kristendemokraterne, især da det er det samme værdigrundlag vi bygger på.

Kristendemokraterne –
et israelvenligt parti?

I vore medier er der nok ikke noget land, som omtales så ofte som Israel. Guds eget udvalgte folk – Guds øjesten, som skriften siger, ..dette er en konstatering, vi kan li’ eller lade være. Hvad så med alt det, de siger og gør? Her er der mange ting, som vi hverken kan eller skal forsvare.
Dog må vi igen konstatere, at terroren i form af selvmordsbombemænd/kvinder tages mere alvorligt i den øvrige del af verden, end i Israel. Det undres man over – ja ofte gives Israel – Guds udvalgte folk skylden herfor. Uanset hvor i verden det sker, det må da siges at være “tankevækkende”…
Hvad er så KRISTENDEMOKRATERNES politik på dette område? Er vi et israelvenligt parti? også når alle andre vender sig imod landet og folket? Det eneste demokratiske land i Mellemøsten. Støtter vi som Kristendemokrater det? eller hvorfor ikke?
Som dem, der har tilladt os at have bibelen som udgangspunkt og idégrundlag, hvorfor er vi ikke mere pro-israelske?
Har vi glemt, at der ifølge bibelen er velsignelse ved at velsigne Israel? Kristendommens vugge og ophav er herfra. Uden Israel ingen jul på jord, det var faktisk jøderne som gav os Jesus, julens midtpunkt.
Ser vi os omkring i forretningerne i denne tid, kunne man godt tro, det var nisserne, som vi fejrer jul for, men det er JESUS. Det bør KRISTENDEMO-KRATERNE også sige, da det var ham som kom og skabte det kristne grundlag, som vi bygger vort parti på.
Med ønsket om en god jul på dette grundlag.

Verner B. Andersen
Herning