Regering nedriver kirker

I løbet af de sidste to måneder er mere end 10 kristne kirker samt en erhvervsskole drevet af kristne blevet ødelagt i udkanten af Wad el Bashier-lejren i Vest-Omdurman i Sudan, oplyser organisationen Åbne Døre, der holder øje med kristenforfølgelse verden over.Ifølge kilder i Khartoum har myndighederne beordret nedrivning af de provisoriske kirkebygninger, bygget af kristne flygtninge, som et led i en ændret byplanlægning. Nedrivningshold har raseret bygninger tilhørende anglikanere, African Inland-kirken, den Romersk Katolske Kirke samt Sudan Church of Christ. Nogle moskeer er også blevet ødelagt, såvel som butikker, bagerier og offentlige toiletter.
I en ny FN-rapport hedder det, at murstens- og betonbyggerier, som f.eks. den største katolske kirke i området, ikke forventes at blive ødelagt. Lejren er et midlertidigt hjem for ca. 50.000 sudanesere.