Sissels forførelse

Oooooooooooooo! Sådan indledes Sissels nye cd „My Heart“ – og mere skal der ikke til, for at lytterens hjerte fyldes, løftes, forføres i en ikke blot i romantisk, men glad stemning.Kun Sissel kan i den grad formidle uden ord – uden at det hverken bliver lavt eller højtravende. Det er bare Sissel, der rent „på englevis“, som Ingemann ville have udtrykt det, bringer en bid af himlen ind i stuerne.
For Sissels klokkeklare stemme formidler ikke blot stemning. Hjertet fyldes ikke blot af kunst, løftes ikke blot i humør, forføres ikke blot horisontalt, men vertikalt, religiøst i tilbedelse… Sammen med traditionelle kærlighedssange er også en klassisk Händel, en bibelsk operette, en traditionel salme, en musicalkomponists hyldest til Jesus…
Tendensen er ikke ny hos Sissel. Helt siden hun debuterede som solist i Oslo Gospel Choir har mindst én salme fundet vej til hver pladeudgivelse. Senest „Lær mig at kende dine veje“ i „All good things“, men også før det, med bl.a. i „Innerst i sjelen“ og „Soria Moria“.
Det kristne budskab har en plads i Sissels hjerte, det er tydeligt. Og måske derfor er den italienske Placido Domingo siden duetten „Hymne Olympique“ på cd’en „Innerst i Sjelen“ blevet en slags „soulmate“. I hans seneste udgivelse, „Sacred Songs“ (Åndelige sange), synger hun med på hele 3 sange.
Også stilmæssigt er Domingos påvirkning tydelig på „My Heart“. Sissel færdes ubesværet i klassisk opera, fuldt på højde med bl.a. Maria Callas, hendes naturtalent er blevet modnet, til en vis grad skolet, uden at miste sit særpræg.
En sær tanke, egentlig. Som barn fik hun at vide, at hun ikke kunne synge, som ung var stemmen en anelse skinger…
Det hindrede dog ikke Sissel i at melde sig til en talentkonkurrence i en alder af 11 år. Hendes far ytrede sin skepsis med ordene: „Kan Sissel overhovedet synge?“ Men selv om det var sjældent, at forældrene hørte hende øve, undrede det ikke moderen, da Sissel vandt.
Den kristne sanger og musical-forfatter Rune Larsen „opdagede“ hende og førte hende sammen med „Oslo Gospel Choir“, hvor hun var gæstesolist gennem de første år af korets karriere. Det blev til både pladeindspilninger, koncerter og TV-shows. Og i dag er hun selve indbegrebet af et sangtalent.
Så hun blot behøver synge „Ooooooooooooooooo“ for at betage hjerterne. Som hun også gør på „Deborahs Theme“, det sidste nummer på „My Heart“.