Lis & Per – og Co.
Vil synge om glæde i troen

Sammen med en snes unge sangere og
musikere har de premiere på deres
„Joy & Music“ i Tinghallen i Viborg
den 11. september- Vi vil gerne fortælle om glæden ved at tro på Gud, siger Lis Kauczki fra sangerduoen Lis & Per. De har samlet næsten tyve dygtige sangere, musikere og lys- & lydfolk om et nyt koncept, som på selveste 2 års dagen for terrorist-angrebet den 11. september skal løbe af stabelen i Tinghallen i Viborg.
Og derefter vil de begynde at turnere med „Joy & Music“, som de kalder forestillingen.
Læsere, der kender Gaither musikken, vil genfinde næsten samme blanding. Det er en form for lovsangsmusik, som virker dybt på mange.
Det bliver en blanding af gospel, pop, country m.m., fortæller Lis.
– Der bliver både danske og engelske numre. Det bliver ikke Lis & Per, men Lis som solist, og Per som solist. Vores datter Lone Kauczki Boyd er også solist, ligesom hendes mand Gregory Boyd. Og i koret kan vi høre Lis & Pers datter Gitte Kauczki, men alle i koret er meget dygtige sangere, ledet af Claes Wegener, flere af korsangerne og C.W. er, ligesom orkesteret, uddannet på konservatoriet, orkesteret er under ledelse af Morten Ramsbøl.
– Vi har arbejdet meget på det, for vi vil gerne give mennesker del i den glæde og fred, der er i at tro, siger Lis.

Børnene blev kristne

Lis og Per begyndte selv at tro på Gud for en del år siden, da deres børn meget mod deres vilje blev kristne.
– Vores to piger, Lone og Gitte, mødte i Silkeborg nogle kristne fra en pinsekirke, som turnerede med en Café bus. Herfra fortalte de om deres tro.
– Lone blev straks troende, og kort efter blev også vores søn Ole kristen. Gitte skulle lige tænke lidt mere over det.
– Men Per og jeg var slet ikke begejstrede for det. Det var dengang, man hørte så meget om Moon-bevægelsen, der bortførte unge, så vi var nervøse for, at de var kommet med i en kult, indrømmer Lis.
– Men Ole sagde så til os, at vi faktisk ikke kunne være bekendt at kritisere noget uden at vide, hvad det var.
– Vi burde i hvert fald gå med ind og se, hvad det var.
– Så vi tog med til en „hele kirken synger“ aften.

Vi fik det varmt…!

– Vi blev så inviteret med til et fælles arrangement, der var i Randers, som hed „Ny dimension“.
– På det møde følte vi det begge, som om der var 50 graders varme. Men vi ville ikke lade os skræmme til at gøre noget, så vi gik en uge og tænkte over tingene.
– Vi følte begge, at der var noget uden for os, som vi manglede. Så da det stod i avisen, at arrangementet blev gentaget ugen efter, besluttede vi begge uafhængigt af hinanden, at vi ville gå med. Den gang følte vi ingen varme følelser, men vi havde besluttet os for at tage imod Jesus, så vi blev frelst på det møde, fortæller Lis.
– Og så var det, som om træerne blev mere grønne og himlen mere blå. Vi havde det skønt.

Den bedste
fødselsdagsgave

– Vi kom i tanker om, at det var Oles fødselsdag. Han var på det tidspunkt på bibelskole i England, så vi ringede til ham og fortalte, at nu var vi også blevet frelst.
– Det er den bedste fødselsdagsgave, I kunne give mig, sagde han.
– Senere besluttede vores yngste datter Gitte sig også for Jesus, da hun havde set en film om bortrykkelsen. Hun ville ikke efterlades alene tilbage, sagde hun.

Ud af showbizz?

Lis & Per spekulerede nu over, hvad de skulle stille op med deres optræden.
– Der var nogen, der sagde: Nu kan I vel ikke fortsætte med at optræde på steder, hvor folk kommer for at drikke vin og øl?
– Vi bad meget over det. Og jo mere vi bad, des mere arbejde fik vi – om søndagen!
– Vi lagde aldrig skjul på, hvad vi stod for, for vi havde besluttet, at hvis ikke det kunne bære, så var det ingenting værd. Så måtte vi stoppe, og vi blev igen og igen henvist til Marcus 2,17: ”Det er ikke de raske, der har brug for lægen, men de syge”.
– Vores datter Lone mente, at vi bare skulle blive ved, så længe vi selv havde det godt med det. Så vi blev ved og har da også fået mange bekræftelser på, at det var det rigtige.
– Ofte har vi fået gode samtaler på kroer bagefter.
– Engang, da vi var på Bal-lumhus-kro, var der et par, som rejste sig op og gik. Per følte, at han skulle tale med dem, så de fik sig en god snak om det, vi troede på.
– Tre måneder efter fik vi et brev fra dem, hvor de skrev, at de nu var blevet frelst og kom i pinsekirken i Århus. Og efter et stykke tid besluttede de sig for at blive gift.
– Sådan har vi haft utrolig mange positive henvendelser fra mennesker, som vi har mødt og talt om Jesus med.

Flere kirkekoncerter

– Vi bruger heller ikke vores optræden til at prædike.
– Det gør vi derimod på vore kirkekoncerter, som vi efterhånden har en del af. For da ved vi, at mennesker er kommet ind i en kirke med de forventninger, siger Lis.
Ved kirkekoncerterne, hvor der altid er fuldt hus, binder Lis sangene sammen, mens Per prædiker lidt på sin egen måde. Men hele koncerten er en prædiken.
For nylig holdt parret en koncert i en kirke, hvor der var plads til 150, men der var presset 350 ind i kirken, og bagefter sagde præsten, at der nok ikke var blevet mange siddende, hvis han havde holdt en prædiken på halvanden time!

Udsigt til CD’er

Det har i nogen tid været vanskeligt at skaffe Lis & Pers to kristne CD’er på grund af problemer med pladeprodu-centen.
Men parret håber, at disse problemer snart er forbi, så de igen kan udgive bl.a. Perleporten, hvor de synger en række åndelige evergreens.
Desuden er der planer om at indspille en CD med det nye koncept „Joy & Music“.