Med Anders på rejse
Mens vi venter på at komme til Bagdad

Istanbul, Tyrkiet
Amman, JordanEn hektisk uge og alligevel den måske mest afslappende på denne tur.Torsdag ankom vi til Jordan efter nogle dejlige dage i Istanbul.
Hovedformålet med denne tur til Irak er at udvide vores egen horisont og andres, hvis de vil tillade det. Allerede i Istanbul, blev vi tvunget til at påbegynde processen.
Vi boede i den gamle bydel Sultanahmet omkring den Blå Moske, og livet dér mindede i høj grad om det, jeg forbandt med Istanbul; travle bazar-gader og handelsfolk overalt der vil sælge tæpper og dagens menu.

Hvor bomberne sprang

Den sidste dag krydsede vi over floden til Taksim kvarteret, hvor de 4 bomber sprang før jul.
Området herovre var helt anderledes. Det var som at gå på strøget i København. Det vrimlede med mennesker og butikkerne kunne lige så godt have været at finde i Magasin.
Senere på aftenen blev vi inviteret til fest, arrangeret af universitetet i Istanbul. Så sidst på aftenen 2 etager under jorden, stod vi med 2-300 studerende og lyttede til 4 tyrkiske piger med affarvet hår stå og spille punkmusik. Ikke just hvad jeg havde forestillet mig at finde i Istanbul, men et møde der fortalte mig mere om kulturen i Istanbul pt., end mange timers messen fra byens minareter.

Positivt møde med jordanerne

De sidste dage her i Jordan har fortsat linien fra Tyrkiet og har åbnet vores øjne for denne del af verden. Der er uendelig stor forskel på arabere, og det er blevet rigtig klart for os her. Jordanerne har overrasket os så positivt, at vi stadig venter på at få vores første negative oplevelse med én, så der kan blive lidt balance.
Jeg havde læst det et utal af steder inden vi rejste af sted, ’jordanere er venlige’, men den slags tillader jeg åbenbart ikke rigtig at synke ind før jeg selv ser det med egne øjne. Jeg kan kun håbe, at I ikke har samme problem. Jordanere er venlige!

På besøg i fortidsbyen Petra

Udover menneskene her har vi haft 2 store naturoplevelser. Petra som ligger ca. 3 timer syd for Amman og det Døde Hav, som vi tog på vejen tilbage til Amman i går.
Petra er et af de steder jeg har hørt så meget om og set så mange billeder fra, men alligevel ikke har kunnet se for mig i sin sammenhæng.
Det blev bygget i det 3. århundrede før Kristi af nabateanere, købmænd der måske kontrollerede handelsvejen fra Damaskus til Arabien.
Godt 2000 år senere red Indiana Jones igennem landskabet op mod Al-Khazneh/treasury i hans søgen efter den hellige gral, et syn som mange af os måske kan huske.
Vi var der i to dage. Den sidste dag fra solopgang til solnedgang. Vejret var perfekt og sceneriet var ubeskriveligt, af samme grund vil jeg lade være med at gøre et forsøg.
På vejen nordpå slog vi vejen forbi det Døde Hav. Som altid en fascinerende oplevelse, der ved solnedgang bød på et Israel, på den anden bred af det Døde Hav sjældent set kønnere.

På vej mod Bagdad

I dag kl. 18.00, en uge efter afrejse fra Danmark, sætter vi os i en bus med retning mod Bagdad, Irak. Vi har de sidste par dage skævet til de danske nyhedssider og bliver tvunget til at tage dem anderledes seriøst. ’Dansk soldat skød iraker’, ’23 dræbt af bombe i Bagdad’ osv.
I Irak er der 23 mill indbyggere og 435.000 km2. Det er 10 gange så stort som Danmark. Statistikken burde stadig være på vores side, sammen med troen på, at det vil blive en positiv oplevelse. Troen som den faste tillid til det vi oprigtigt håber, som en overbevisning om ting vi ikke kan se – endnu!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Anders „Robinson“ udnyttede ventetiden i Jordan til at besøge fortidsbyen Petra, hvor berømte scener fra Spielbergs og Lucas spændingsfilm „Det sidste korstog“ med Indiana Jones er indspillet

Følg også Anders på
www.travelape.dk
– og send et spørgsmål.