Årets Bogkup

Der er mange penge at spare ved det store bogudsalg, der begynder næste torsdag: 148.000 kr i alt, påstår BoghandlerforeningenDet er gråt og klamt derude, og vi er cirka midt mellem jul og forår. Dermed er det sæson for billige tilbud på god oplysning (og opbyggelse) og lunende og udviklende „fantasirejser“: Årets store bogudsalg. Kataloget kan hentes hos boghandlerne fra i dag.Og hvad bliver man så fristet til at investere sine sparepenge i? Ja, der er nok at vælge imellem…
Allerede på første opslag fanges blikket af forsiden på Per Olov Enquists Lewis rejse; i omtalen af bogen – der er nedsat fra 368 til 110 kr – nævnes det ikke med ét ord, at den handler om den svenske pinsekirke. Så ser jeg, at en af de romaner, der har gjort størst indtryk på mig, også er kommet på udsalg: Stendhals Rødt og sort, der i en ældre nok lidt misvisende oversættelse hed Præst og socialist; denne store franske forfatters mesterlige roman er virkelig værd at læse, den fås nu for 129 kr (førpris: 375).
Under biografier må nævnes Egon Clausens ganske vist rigeligt tendentiøse, men alligevel interessante bog om Vilhelm Beck Guds knaldepisk, nedsat fra 275 til 99 kr, og Regine Olsens dagbog, der giver hendes version af historien om forlovelsen med Søren Kierkegaard, nedsat fra 129 til 48 kr.
I faggruppen for filosofi og religion osv. findes bl.a. de sidste tre bind – bd. 13-15 – af Helge Haystrups store værk om Augustin; i bd. 15 er der registre til alle 15 bind, og hvert bind koster 75 kr. H.K. Neerskovs Kristendommens grundsandheder er teologi for lægfolk, og den kan nu erhverves for 88 kr. Som altid finder man her bøger om Kierke-gaard og igen en af Birgit Ber-tung: Kierkegaard og menne-skelighed hedder den, nedsat fra 195 til 100 kr.
Bagerst i kataloget er der et par gode tilbud rettet mod unge: Cecil Bødkers gendigtning af Jesu liv, Marias barn, kan nu fås for 49 kr, og katalogets sidste nummer (1092): den tegnede udgave af Tolkiens forhistorie til Rin-genes herre, Hobbitten – den kan man altså også få i „billeder“, for 149 kr (nedsat fra 295 kr).

Kristne forlag godt repræsenteret

Bøger fra Lohse og Unitas (og Aros) er godt repræsenteret i kataloget – også med illustrationer (forsidebilleder). Nævnes skal blandt romanerne fra Lohses Forlag Helge Hoffmanns romandebut Dra-gedræber, den koster nu 89 kr, og Bodie og Brock Thoenes Galway-krøniken i fire bind til 99 kr pr.bd. Under faglitteraturen fremhæves Peter Lodbergs Dansker først og kristen så, nedsat til 48 kr (fra Aros) og den glimrende Korskærs Juniorbibel, der nu kan fås for kun 79 kr. Endelig et par børnebøger: Vi holder fest! Af Pam Robsom (Unitas), prisen er 68 kr, og En opdagelsesrejse gennem Bibelen af Ed Van der Maas (Lohse) nedsat til 99 kr.

Kristne forlag med „eget“ udsalg

Et af de kristne forlag har „tyvstartet“ lidt: LogosMedia, som har begyndt udsalget, har flere rigtig gode tilbud: Bogen om to tidligere Mariasøstres vej til frihed i evangeliet: Vi er FRIE er nedsat fra 160 til 78 kr. En af den messianske jødes, Stan Telchins bøger er også kommet på udsalg: Svigtet med undertitlen Har Gud svigtet det jødiske folk? Prisen er nu 78 kr (mod før 190 kr).
Sammen med Credo Forlag har LogosMedia udgivet et par læseværdige bøger: Agne Nordlanders Hellighed – Kristenlivets tabte dimension og Jens Ole Christensens Kristen mellem kaos og tryghed – de koster hhv 80 kr (før 175) og 58 kr (før 110).
Credo Forlag sælger ud-salgsbøger fra på mandag og har bl.a. også et par mindre bibeludlægninger: Nils Jørn Foghs Tro trods tvivl om profeten Habakkuk koster 25 kr (før 65 kr) og Henrik Nymann Eriksens Fra tegn til tro om Johannesevangeliet koster nu 90 kr (førpris: 180 kr).
Så god læselyst!