Folkekirkens Nødhjælp betaler Danida-gæld

Folkekirkens nødhjælp har nu betalt gælden for flere hundrede fattige kvinder i Malawi. Flere hundrede fattige kvinder i Malawi endte i en gældsfælde, da Danida i 2002 stoppede ulandsbistanden til det afrikanske land, skriver Folkekirkens Nødhjælp. Kvinderne havde, som led i et Danida-projekt, lånt penge til at være med i et hønseprojekt. Projektet kollapsede, da Danida uden varsel forlod landet i 2002, men kvinderne skyldte stadig penge til en lokal andelssparekasse.
– Vi frygter, at der kan være flere fattige, som er kommet i klemme. Danida burde få undersøgt, om der er ryddet ordentlig op der, hvor man trak sig ud, siger Elsebeth Krogh, international chef i Folkekirkens Nødhjælp til Politiken. Folkekirkens Nødhjælp har, efter mere end et års dialog med Danida, nu selv betalt kvindernes gæld.