Ny kirke vil give omsorg

Frimenighed i Ikast ønsker at være en kirke, der er synlig i samfundetEfter halvandet års forberedelse er Midtjyllands Evangelisk Lutherske Frimenighed i Ikast klar til at starte ny kirke – ikke en kirke af sten, men af mennesker, der vil gøre en forskel. I flere år har et fællesskab i Ikast puslet med ideen om at starte en ny kirke i byen, og nu skal det være. På søndag holder menigheden en festgudstjeneste for at fejre opstarten.

Arnbjørn Hågensen og Brian Rostved ønsker, at kirken skal være nytænkende og synlig i Ikast

– Der er mange i vores by, der hver dag kæmper en næsten umulig kamp for at overleve! Ikke på grund af sult, men fordi de ikke formår at få livet til at fungere. Samfundet tilbyder materielle løsninger, men de menneskelige aspekter må man selv få styr på. Vi vil gerne tilbyde den omsorg og støtte, mennesker behøver i hverdagen, siger Brian Rostved, formand for Midtjyllands Evangelisk Lutherske Frimenighed.
Initiativtagerne mener ikke, at de eksistrerende kirker i byen yder omsorg i den udstrækning, en menighed bør have. Frimenigheden har bl.a. ideer om initiativer for enlige mødre med børn.
– Folk skal vide, at der rent menneskeligt er en kirke, der tager sig af dem. Vores ansvar er at tage del i svage mennesker, siger Kristian Sloth fra frimenigheden. Menigheden, der er startet af 5 familier i Ikast, ønsker med kirken at gå nye veje.
– Vi vil være nytænkende og meget synlige i byen. Det er vigtigt for at kunne sprede det gode og frelsende budskab om Jesus, siger én af initiativtagerne, Arnbjørn Hågensen, der er ansat som ulønnet forkynder i kirken.

Kirkernes velsignelse

– Vi tror på Gud, Jesus og Den Hellige Ånd. Nogen vil kalde os „lavkirkelige” andre „ungdomsvenlige”. Uanset hvordan vi gør tingene, er vores mål det samme som enhver anden kristen kirke i Ikast, siger formand Brian Rostved.
De andre fri- og folkekirkepræster i byen har da også velsignet den ny menighed, der ikke er opstået pga. af uenighed med de eksisterende kirker, men på baggrund af visionen om en kirke, der bygger på det enkelte menneke.
Kirken har ingen lønnnede ansatte, og gudstjenester vil blive fejret uden medvirken af præster. Menigheden har ikke noget specielt ønske om en teologuddannet præst, men har ønske om en, der kan være åndelig leder. Menigheden, der er tilknyttet Dansk Oase, lægger stor vægt på cellegrupper og arbejder efter G12- princippet. I øjeblikket kommer der ca. 15 voksne og 10 børn til gudstjenesterne, som holdes hver søndag formiddag på Ikast Bibliotek