Succes med to gudstjenester

– Vi vil nå endnu flere københavnere med evangeliet. Derfor udvider vi antallet af gudstjenester, fortæller lederen af Pinsekirken København Jarle TangstadDanmarks største frikirke, Pinsekirken København, har taget udfordringen op og holder nu to dansksprogede gudstjenester hver søndag. En historisk milepæl, der er blevet en succes fra starten, da der allerede kommer flere.

– Der er brug for en stor medarbejderstab for at holde gang i to gudstjenester hver søndag. Men det er et positivt problem, da et større fælles engagement skaber den nødvendige pionerånd i menigheden, mener Jarle Tangstad.

– Vi har gået med planer om to søndagsgudstjenester i flere år. Et spørgeskema blandt medlemmerne bekræftede et behov. Større fleksibilitet giver en ekstra valgmulighed om søndagen og bedre mulighed for os til at yde større service, siger seniorpræst i pinsekirken Jarle Tangstad.
Kirkesalen har 1100 siddepladser. Den er næsten fyldt helt op ved særlige lejligheder, for eksempel ved fælles gudstjenester med kirkens internationale menigheder. Men ellers er der stadig plads til flere hundrede kirkegængere mere på en almindelig søndag.
Men specielt børnekirkens og Café Kants faciliteter og lokaler var fyldt til bristepunktet, inden man for første gang slog dørene op to gange om søndagen. Det var den 22. februar. Omsætningen i caféen steg således med 20 procent allerede den første søndag.
De to gudstjenester holdes henholdsvis kl. 10.00 og kl. 12.00. De er identiske med samme prædiken, lovsang, forbøn og så videre. Men det gør ikke nummer to kedeligere, forsikrer Jarle Tangstad.
– Helligånden og inspirationen er lige stærkt tilstede, så derfor bliver det heller ikke nødvendigvis to ens gudstjenester. Menneskers behov er jo også individuelle, siger han.

Kræver pionérånd

Det er specielt kampag-nerne med den afrikanske helbredelsesprædikant Charles Ndifon og Alpha-kurserne i kirken, der får flere og flere københavnere op af sengen søndag morgen.
At holde to gudstjenester kræver pionerånd og en oprustning på medarbejderfronten – omkring 150 frivillige medarbejdere hver søndag. Mange medarbejdere tager tørnen to gange om søndagen, så det samlede antal bliver dog noget mindre.
– Vi har vænnet os til at se mange mennesker til gudstjeneste. Så det letteste er at blive selvtilstrækkelig og tænke: „Det går jo meget godt. Her kommer masser af mennesker, så er det virkelig nødvendigt at udvide?“
– Den tryghed bryder vi nu. Fordi vi tror på dét at holde gudstjeneste, på styrken og glæden ved at komme sammen for at tilbede Gud. En større fleksibilitet giver større mulighed for at give den enkelte den optimale service og betjening. Vi er her for at nå København med evangeliet, så mennesker får et personligt møde med Gud. Derfor strækker vi os efter fulde huse for fremtiden, også selv om det kræver en stor arbejdsindsats, siger Jarle Tangstad, der glæder sig over, at så mange menighedsmedlemmer involverer sig med liv og sjæl, da det skaber dén nødvendige pionerånd, mener han.
Der kom omkring 600 mennesker i alt første søndag. Næste søndag var tallet steget til omkring 700. Der er størst fremmøde kl. 10.00.