Kontroversiel „kristen“ kogebog til Norge

Kirken er blevet usanselig, hævder forfatterne til „Præsten og Kogejomfruen“, der har skabt debat herhjemme. I slutningen 2003 udkom kogebogen „Præsten & Kogejomfruen“ på forlaget Unitas. Gennem smukke billeder, madopskrifter og kommentarer forsøger bogen at slå fast, at det er muligt at huske både Gud, bibel og kirkeåret med maven.
Nu har nordmændene også taget „Præsten & Kogejomfruen“ til sig. Det norske forlag Verbum, der arbejder tæt sammen det norske bibelselskab, udgiver den i år i 3000 eksemplarer.
– Der er ingen tvivl om, at kogebogen også kommer til at vække debat i Norge, skriver Unitas forlag. – I den lutherske kirke har der primært været to „artige“ kirkelige sanser. Høre- og synssansen.
Men „Præsten & Kogejomfruen“ går et skridt videre. Forfatterne bag bogen, præsten Poul Joachim Stender og madskribenten Susanne Engelstoft Rasmussen, hævder, at kirken er blevet usanselig. Deres bog er et stort forsøg på at give alle sanserne tilbage til kirken og få himlen ned i maden.