Nej, nu skal vi slås!

Når vi møder modstand og problemer, så er der to måder at reagere på. Vi kan tage kampen op, eller vi kan give op. Nogle „ydmyge“ og frygtsomme kristne tror åbenbart, det er mest fromt at give op…Vi ser det i missionsarbejdet, hvor der altid er problemer. Det er ikke noget nyt. Mission er jo en frihedskamp, så naturligvis er der modstand fra „denne verdens hersker“.
Men det nye er, at man giver op overfor problemerne. Missionærer sendes ikke ud, andre trækkes hjem, så snart der opstår problemer. Før bad man sig igennem – til sejr!
Vi ser det, når der skal gøres noget godt på næsten alle områder. Der er altid bøvl. Men bøvlet kan overvindes.

Da Gibson producerede sin film var der alle mulige slags besværligheder. Filmselskaberne ville ikke indspille og udleje filmen. Næsten hver eneste på holdet blev ramt af besvær. Nogle følte i den grad, at den Onde var på spil, og havde det været fromme traditionelle kristne, der skulle producere filmen, gad vide, om den så var blevet til noget? Mon ikke mange havde „følt, at Gud vil, vi skal vente“?
Men heldigvis var det en nyfrelst fighter, som Mel Gibson, der ville lave den film. Og se nu hvilken gavn den gør!

Hvordan er den misforståelse opstået, at Gud skulle sende problemer, når vi gør det gode?
Det ville Han aldrig gøre. Aldrig. Det elsker Han os alt for meget til. Modstanden og problemerne kommer fra en helt anden kant – hvis vi da ikke ligefrem selv har fremkaldt dem på grund af vores egen eller andres „kødelige“ natur.
Og du skal for alt i verden ikke opgive, når du møder problemer. Du skal tage kampen op – med hele Guds kraft.
Stå Djævelen imod, så vil han flygte fra jer, skriver Jakob i sit brev kap. 4, der netop handler om problemer.
Du kan som kristen hamle op med selv den Onde, hvis du blot er dig dine rettigheder bevidst som Guds barn. Husk på, at „Gud, som er i os, er stærkere end han som er i verden“. Og han vil give dig sejr, hvis du ikke giver op.