Whitney Houston til og fra afvænning

Den tidligere gospelsangerinde har flere gange været i behandling for narkotikamisbrugWhitney Houston indlagde sig selv på en klinik for narkoafvænning for nylig. Efter to dage gav hun op. Den tidligere gospeldiva indrømmede allerede for to år siden i et tv-program, at hun havde et narkotikamisbrug.

Whitney Houston blev kendt gennem filmen The Bodyguard i 1992

En præst i bekendtskabskredsen tilbød at hjælpe hende. Selv prøvede hun at kvitte stofferne med tro og bøn. Men nu skal der fastere rammer om behandlingen.
– Whitney har skrevet sig ind på en afvænningsklinik. Hun takker alle for bøn og støtte, udtaler sangerindens presseagent, Nancy Seltzer, til nyhedsbureauet AP.

Båret af gospel

Whitney Houston, mest kendt fra filmen Bodyguard, har sunget sig ind i manges hjerter, bl.a. gennem gospelgenren. Filmen The Preachers Wife bliver nærmest båret af hendes gospelsang, der også fås på cd. På hendes „verdslige“ udgivelser er også gospelnumre flettet ind.

Kedelig drejning

Men i år 2000 tog Whitneys liv en kedelig drejning. Hun blev tilbageholdt i lufthavnen på Hawaii for besiddelse af marihuana. Året efter blev sigtelsen dog frafaldet.
År 2000 var også året, hvor hun udeblev fra 3 koncerter og flippede ud ved generalprøven til Oscarfesten. Hun blev fyret 48 timer før tv-udsendelsen, brød sammen på hotellet og blev hasteindlagt.

Whitneys gospeltalent kom rigtig til sin ret i filmen The preachers Wife i 1996.

Verden kom i chok, da et billede af hende kom i pressen i efteråret 2001. Med sine blot 40 kilo var hun ikke andet end skind og ben.
I 2002 indrømmede sangerinden sit narkotikamisbrug for åben skærm på den amerikanske tv-kanal ABC. Hun hævdede dengang, at hun havde klaret vanskelighederne gennem bøn.

Vold i hjemmet

Sidst i februar i år blev hendes mand, r&b sangeren Bobby Brown, dømt til 60 dages hæfte for brud på en prøveløsladelse. Et af tiltalepunkterne lød på hustruvold. Whitney skal selv have tilkaldt politiet efter at ægtemanden havde slået hende ved juletid.
Tror hun er jøde


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hendes seneste album One Wish fra julen 2003

Whitney tilhører bevægelsen Black Hebrew (Sorte Hebræere), der tror, de er jøder, uddrevet fra Israel ved Jerusalems ødelæggelse i år 70, spredt til Vestafrika og derfra til USA. Bevægelsen har kun 2000 medlemmer og søger at leve efter Det gamle Testamente og hævdes bl.a. at praktisere flerkoneri. De tolker deres lidelseshistorie som en lutringsproces, som skal gøre dem klar til at vende tilbage til Israel. Black Hebrew bevægelsen anerkendes dog ikke som jøder af Israels rabbinere.

Føler sig hjemme i Israel

Whitney besøgte Israel sidste år, hvor hun efter et renselsesbad i Jordanfloden deltog i en Black Hebrew-gudstjeneste. Et besøg hos Ariel Sharon blev det også til.
– Jeg elsker at være her. Jeg føler mig hjemme. Jeg har aldrig følt et sådant venskab med noget andet land, sagde hun til premierministeren.
Om hun rejser derned vil fremtiden vise. Foreløbig har hun større udfordringer at slås med.


Artiklen fortsætter efter annoncen: