25 millioner afrikanere i bøn

Kristne fra alle dele af Afrika mødtes i søndags på mere end 1.100 stadions rundt om på kontinentet til ”Transformation Africa”. Alle Afrikas 58 lande inkl. omliggende øer deltog i bønnedagen. I de lande, hvor det ikke er muligt for de kristne at samles offentligt blev der bedt i små grupper i hjemmene.
Alene i Egypten deltog 52 byer i arrangementet, der var både tværkirkeligt og tværkulturelt.
Initiativet til arrangementet blev taget for 3 år siden af en kristen forretningsmand i Sydafrika. I 2001 mødtes kristne i Cape Town til en dag i bøn, siden blev dagen udvidet til hele Sydafrika og i år var hele kontinentet så med. Bønnemøderne var synkroniseret så alle bad på samme tid. Arrangørerne forventer, at bønnedagen vil have en mærkbar indflydelse på det afrikanske kontinent – efter den første bønnedag i Cape Town i 2001 stoppede f.eks. de bombeanslag i byen, der var 22 af fra 1999 til 2001.