Folk bliver væk fra kirke

Antallet af amerikanere, der ikke har været i kirke ud over bryllup, begravelse, jul eller påske i de sidste seks måneder, er fodoblet på 13 år ifølge Barna Research Group, BRG. Ifølge en ny undersøgelse fra BRG er tallet på disse kirke-uvante i dag 34 pct.
– De, der ikke går i kirke, er fortrinsvis unge, hankøn og enlige. 17 pct., af dem, der ikke gik i kirke, siger i øvrigt, at de har taget imod Jesus som deres frelser, udtaler BRG’s præsident George Barna.

George Barna mener ikke, at kirken kan konkurrere med verden, men den skal tiltrække folk med det åndelige indhold.

George Barna mener, at de kirke-uvante er totalt uinterresserede i kirkeliv, og at kirken er nødt til at nytænke hele dens måde at udtrykke sin åndelighed på, for det traditionelle tiltrækker ikke folk.
– Bedre lovsang vil ikke tiltrække denne gruppe, for lovsang er slet ikke på deres radarskærm. Mere komfortable bænke kan ikke konkurrere med den lænestol eller seng, der allerede tjener den kirke-uvante person godt. Begivenheder i kirken kan ikke effektivt konkurrere med det, som verden tilbyder.
– Kirken må være et sted, hvor folk kan få et møde med Gud, og hvor man kan mødes med andre med samme oplevelse. Kirken må finde nye åndelige praksisser uden at ændre på trosgrundlaget, lyder opfordringen fra George Barna.