Gud er det naturligste i verden at tale om

Jeg har taget en beslutning. Jeg tager den ofte flere gange, men en beslutning er det.
Jeg vil tale om Gud, som var Han den mest naturlige i verden. Når jeg snakker med kirke-fremmede, kan det være grænseoverskridende at begynde at nævne Gud.
Vi kan tale om de fleste ting, men når det begynder at handle om Gud, kan samtalen ofte forandre sig. Nogle gange synes jeg, det er anstrengende at tale om Gud. Specielt, hvis jeg føler, at jeg som kristen bør nævne Gud, og at jeg helst skal fortælle en hel del på kort tid.
Derfor vil jeg gerne nævne Gud så naturligt, som var det min mor eller min veninde, jeg taler om.
Jeg bor i en rigtig god og billig lejlighed i Århus. En af dem, det er rigtig svært at få fat på. Når jeg taler med folk om den, siger jeg nogle gange lige så naturligt, ’at det virkelig er Gud, der har hjulpet mig.’ Det er jeg nemlig selv overbevist om, og for mig er det en stor del af historien om at få den lejlighed. På den måde siger jeg det, som det er, uden at gøre Gud til besværligt at tale om.

Der har gennem den sidste tid været en del voldtægter i Århus, og jeg bor lige ved Botanisk Have, som man helst holder sig fra om aftenen, hvis man er en pige. Nogle gange spørger folk, om jeg ikke er bange? Jo, det kan jeg da godt være. Så beder jeg ekstra meget, når jeg skal hjem sent. Det siger jeg, fordi det er det, jeg gør.

At være åben omkring sit liv med Gud behøver ikke at være svært. Og vigtigst af alt: Det behøver ikke at være en hel tale. Gud er det mest naturlige i verden, så vi må nævne Ham lige så naturligt. Vi må vise, hvordan man egentlig kan leve med Gud i hverdagen. Hvis andre mennesker skal kunne forholde sig til det at leve med Gud, må vi vise og fortælle, hvordan det kan gøres. Konkret og naturligt.