Mus i eget hus

Synes du, at mus bare er dejlige og nuttede?Det synes jeg. Så længe de ikke er i mit soveværelse!!
Jeg plejer at tage det rimelig roligt, når jeg møder en edderkop, et stankelben eller en flue, så jeg er selvskreven til at skaffe slige dyr af vejen derhjemme. Det var altså også mig, der blev sat til at fange musen, som var kommet ind i soveværelset.
Bare tanken om at sove et sted, hvor jeg ved, der er en mus, er ikke til at holde ud. Denne mus skulle bare væk – ellers ville vi ikke få sovet. Så nu gik den vilde jagt.
Bevæbnet med en gulvskrubbe stod jeg oppe i sengen og prøvede at få ram på kræet.
I sengen havde jeg det bedste overblik, størst aktionsradius – og ikke mindst: Jeg var på behagelig afstand af uhyret. Jeg forsøgte med gulvskrubben at uddele dræbende stød til musen, der løb rundt på gulvet, men uden held. Heldigvis – en splattet mus i soveværelset er ikke rart.
Kampen endte med, at musen smuttede ind under en dørkam og var væk. Det var selvfølgelig godt, den var væk, men bevidstheden om, at den stadig var inde i væggen et eller andet sted holdt mig nu vågen i mange nætter.
Siden hen har jeg vænnet mig mere til det med mus. I USA har vi oplevet både at sove på et gulv, hvor musene stod ved væggen og kiggede på os, og at mus har været i vores køkkenskuffe og spist vores Haribo vingummibamser, der var sendt fra Danmark!
Så selv om jeg stadig synes, mus er søde og nuttede, så har jeg også fået et mere kynisk forhold til dem. Jeg, der har det dårligt med at sætte orm på en fiskekrog, har det efterhånden afslappet med at hakke en mus midt over.
Jeg håber, at jeg aldrig må få sådan et kynisk forhold til mine medmennesker – selv om de generer mig nok så meget…!