Barlowgirl: Fervent

Hvad får man, hvis man tager tre søstre og tilsætter en guitar, bas, piano og trommer? Umiddelbart kunne svaret være: „et pigeband“. Svaret ligger lidt op ad sandheden, men Barlowgirl er mere end en rock udgave af Spice Girls. Fervent er deres første udgivelse. Rent musikalsk minder Barlowgirl om Avril Lavigne med deres iørefaldende poppunk. Tekstmæssigt og holdningsmæssigt skiller de sig dog ud fra deres musikalske søskende. Emnerne i teksterne, som Barlowgirl i øvrigt selv skriver, handler om rejsen med Gud, men fokuserer meget på tillid til Gud, renhed og, som de selv skriver, „no dating“. Det første er nok klart for de fleste, mens de to andre emner kræver en forklaring. Renhed handler om tøjstil og beskedenhed – noget, som ifølge Barlowgirl og andre mangler i mode og i opførsel. Emnet „no dating“ stammer fra den amerikanske tradition med at date, hvilket også har slået igennem i Danmark. Barlowgirl har den opfattelse, at Gud nok skal sørge for, at man møder den rigtige, så derfor vil de ikke bruge tid på at date for at lede efter en kæreste.
Selvom der er ørehængere på Fervent, så er teksterne og holdningerne de mest interessante. Det er både provokerende og forfriskende at høre musik, der sætter spørgsmålstegn ved de mest udbredte opfattelser af mode, mennesker og kærester. Man kan være enig eller uenig i fx, at Gud sørger for, at man finder sig en kæreste, og man selv skal, som Barlowgirl skriver, „vente som en sovende skønhed på prinsen“. Man kan derimod ikke være ligegyldig – for teksterne handler om en anden standard end den, der hersker i verden. Det er den standard, som vi hver dag ser og hører på gaden, fjernsynet og radioen, og som vi efterhånden vænner os til. Barlowgirl minder os om, at der findes en anden standard. På den måde udfordrer Barlowgirl dig til at vågne op og tænke over, hvilken standard du gerne vil have i dit liv. Den slags bands skulle der være mange flere af.

Karakter: 11