Sara Groves: The Other Side of Something


Jeg kendte ikke Sara Groves, da hendes album kom ind af min brevsprække. Da jeg lyttede til hendes musik var min første tanke – „det lyder som Out of the Grey“. Det synes jeg stadigvæk og Scott Dente fra Out of the Grey spiller faktisk guitar på cd’en.
Sara Groves tekster er ikke noget særligt. Faktisk er de enkle grænsende til det banale. Der er ikke specielle ordspil eller nye formuleringer på gamle problemer. Alligevel er der et eller andet over teksterne, der adskiller dem fra både de sangskrivere, der bruger klichéer og de der prøver at skabe nye. Teksterne er ærlige og går direkte til sagen. For det meste handler de om smerte og håb. Det er rart at høre, at det ikke er alle der lever på en lyserød sky omgivet af syngende engle. Samtidig er det befriende, at der er en snert af håb og kampgejst bag ved smerten. Man giver ikke op, man finder sig ikke i problemerne – man forsætter, man løser dem.
Da jeg læste på Sara Groves hjemmeside var min første tanke „respekt“. Det er ikke fordi hjemmesiden er usædvanlig flot, men ordene gav genklang indeni. Man får måske ikke altid svar på sine spørgsmål, men man kan få en fred, der overflødiggør spørgsmålene og for den sags skyld også svarene. Der er ingen grund til at forsøge at glemme, at gode mennesker også oplever dårlige ting. Det er her Sara Grove starter. Hun maler ikke livet lyserødt for dig. På den anden side tegner hun heller ikke det hele sort. Hun er realist, der har fundet ud af, at Gud giver os, hvad vi behøver og ikke hvad vi vil have. Samtidig står hun ikke for en passiv kristendom, hvor man lægger sig ned og venter på, at Gud vækker en – man leder, man kæmper og nogle gange taber man, men Gud er der altid.
Nå ja – så er albummet produceret af Charlie Peacock, hvis det skulle interesse nogen.

Karakter: 11