Gudstjeneste-boykot koster V-medlemmer

500 medlemmer af Venstre i Ringkøbing Amt har forladt partiet i protest mod den politiske ordfører Jens RohdeFolketingspolitikeren Jens Rohde er blevet en dyr dreng for Venstre i Vestjylland.

V–medlemmer i Vestjylland flygter ud af partiet på grund af Jens Rohde

Ifølge dagbladet Politiken har 500 medlemmer af Venstre i Ringkøbing Amt forladt partiet i protest mod Jens Rohde, der er partiets politiske ordfører.
I oktober sidste år nægtede han at deltage i Folketingets åbningsgudstjeneste, fordi gudstjenesten blev forrettet af Hvide Sande-præsten Thomas Kristensen, der har baggrund i Indre Mission.
– Det er simpelthen for sort med Indre Mission. Folketingets åbning er en festdag, og jeg gider ikke gå foroverbøjet ud ad døren, sagde Jens Rohde dengang i oktober og tog en tur i Folketingets kondirum, mens de øvrige Venstre-medlemmer deltog i gudstjenesten.

Mødt med hovedrysten

Udmeldingen blev dengang mødt med hovedrysten fra Rohdes politiske kolleger, og nu viser en opgørelse af medlemskartoteket, at sagen er faldet partiets medlemmer voldsomt for brystet.
De 500 udmeldinger er alle registreret i Ringkøbing Amt, hvor både Venstre og Indre Mission traditionelt står stærkt. Afgangen er så stor, at statsminister Anders Fogh Rasmussen i sidste uge forsøgte at mægle mellem Jens Rohde og de vestjydske missionsfolk.

Overvej en ekstra gang

Statsministeren fastslog, at Venstre er et parti med plads til både Indre Mission og Jens Rohde. Desuden opfordrede han de vrede Venstrefolk til at overveje deres medlemsskab på en bredere baggrund end en enkelt udtalelse.
Ifølge Politiken mener Jens Rohde ikke, at han skylder nogen en undskyldning. Venstre-manden er valgt til Folketinget i Viborg Amt. Ved næste valg opstiller han i København